Ειδήσεις

Προετοιμάζεται η 2η Οικογιορτή Λάρισας


Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2η Φεβρουαρίου, η πρώτη συνάντηση για την διοργάνωση της 2ης Οικογιορτης Λάρισας, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Απριλίου 2017.

Στην συνάντηση, μετείχαν εκπρόσωποι φορέων και πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες, ενώ στην εισήγησή του ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Περικλής Καμάρης, παρουσίασε τον απολογισμό της πρώτης διοργάνωσης. Ακολούθησε διάλογος κατά τον οποίο αξιολογήθηκε η περσινή εμπειρία, ενώ συζητήθηκε η θεματολογία που πρέπει να περιλαμβάνει  η 2η Οικογιορτή ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για τις δράσεις που πρέπει να  υλοποιηθούν.

Ενδεικτικά, ως θέματα προς ανάδειξη και προβληματισμό για την 2η οικογιορτή, αναφέρονται η  βιοποικιλότητα, η διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών με επιστημονική πιστοποίηση, τα φαρμακευτικά φυτά και η ανάδειξη του θέματος “Αστική Γεωργία” που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε συνθήκες κρίσης αλλά και το δικαίωμα στην καλλιέργεια και την αυτάρκεια.
Τέθηκε επίσης το θέμα της συνεργασίας γειτονικών δήμων στην υποστήριξη εκδηλώσεων ευρύτερου χαρακτήρα.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση μετείχαν, μεταξύ άλλων, εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Γιώργος Σούλτης  και Πρασίνου Γιώργος Ζαούτσος, η Αντιδήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα, η Ιερά Μονή ΤΠ Ανατολής Αγιάς, ο διευθυντής του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, εκπρόσωπος της Οικολογικής Θεσσαλίας, του Γεωπονικού Συλλόγου, εκπρόσωποι ιδιωτικών φορέων, εκπρόσωποι ομάδων όπως οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας εθελοντική ομάδα με πολλαπλή δραστηριότητα εντός του χώρου του Αισθητικου Άλσους, η Ομάδα Τσαριτσάνης, το Πελίτι Λάρισας, οι Σπορίτες Κιλελέρ, ο Αιγίλωψ Μαγνησίας , η Οικόσφαιρα Καρδίτσας, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου -Ελασσόνας και Μουζακίου, ομάδα εθελοντών, παραγωγοί, οικοτέχνες .

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Μια πρωτότυπη εκδήλωση: Γιορτή Κρέπας στη Λάρισα