Ειδήσεις

Σωματείο ιδιωτικών κλινικών – Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες


Το σωματείο ιδιωτικών κλινικών καλεί όλους τους  εργαζόμενους του κλάδου  να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που οργανώνουν οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, ώρα 6 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, για να εκφράσουμε ακόμα μια φορά, την αλληλεγγύη και συμπαράταξη μας, στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Θεσσαλίας και όλης της χώρας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Σ.Ε των μπλόκων.

Ο αγώνας τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που τους εξοντώνει για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγαλοεργοδοτών, αφορά και τους εργαζόμενους καθώς και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης, να καλλιεργήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» και να βγάλουν λάδι τις βάρβαρες πολιτικές που καταστρέφουν μικρομεσαίους αγρότες και εργάτες.

Μόνο με κοινό αγώνα θα ανατρέψουμε την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε. Μόνο με κοινό αγώνα θα επιβιώσουμε από την βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση, του τρίτου Μνημονίου που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που έρχεται να προστεθεί στα παλιότερα μνημόνια των  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) όσο και της ΕΕ (νέα ΚΑΠ 2014-2020), τόσο στο εισόδημα τους με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής και τη μείωση των τιμών των προϊόντων τους όσο και με τις αυξήσεις στο φόρο, τα χαράτσια και τις εισφορές τους.

Να παλέψουμε όλοι μαζί, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – Μνημονίου. Για το δικαίωμα στον αγώνα, για να σπάσει η τρομοκρατία και ο φόβος που πάνε να επιβάλλουν στη κοινωνία.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στήριξης και αλληλεγγύης στους αγρότες της περιοχής μας, οργανώνοντας και τον δικό τους αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Χρ. Κέλλα με τα στελέχη των Δημοσίων ΙΕΚ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας για το Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας