Ειδήσεις

Η ΛΑ.Ε. Λάρισας συμμετέχει και στηρίζει τη συγκέντρωση των αγροτών


Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας συμμετέχει και στηρίζει τη συγκέντρωση των μικρομεσαίων αγροτών, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 3 Φλεβάρη, στην Κεντρική Πλατεία, στις 06:00μ.μ. και καλεί όλο το Λαρισαϊκό λαό, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους, να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται ξανά στους δρόμους και στα μπλόκα προκειμένου να υπερασπιστούν τη ζωή και τα νοικοκυριά τους. Τα μνημόνια, τα προωθούμενα μνημομιακά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, η φορολογία του αγροτικού εισοδήματος, οδηγούν σε αφανισμό τη μικρομεσαία αγροτιά.

Οι σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα τους από το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι ζημιές από τις πρόσφατες κακοκαιρίες, ο αυξημένος ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, η κατάργηση της επιστροφής του φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, η φορολογία στο κρασί και το τσίπουρο, ξεκληρίζουν ακόμη έναν κλάδο, σημαντικό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο αγώνας επιβίωσης του αγροτικού κόσμου, είναι αγώνας επιβίωσης όλων των δυνάμεων της εργασίας (μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων, επιστημόνων) αλλά και συνταξιούχων, ανέργων, δηλαδή όλου του λαού. Δεν υπάρχουν προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, όλοι υποφέρουμε από τις μνημονιακές πολιτικές, που έχουν στην κυριολεξία στραγγίσει αυτή τη χώρα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.  Όλοι-ες να στηρίξουμε το αγροτικό συλλαλητήριο των μικρομεσαίων αγροτών!

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η μεγάλη εορτή της Υπαπαντής στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή