Ειδήσεις

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΔ με θέμα την Κλιματική Αλλαγή


Πραγματοποιήθηκε από την ΠΕΔ Θεσσαλίας η παρουσίαση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα  «Κλιματική Αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά  στην παγκόσμια πρόκληση»  που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Ιουνίου 2017 στην Καρδίτσα στο Ξενοδοχείο Thessalikon Grand.

 Συνδιοργανωτές είναι το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών). Eπίσης το συνέδριο θα βρίσκεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γεώργιος Κωτσός,  Δήμαρχος Μουζακίου  αναφέρθηκε στην  κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της στο σύνολο της  οικονομίας, της κοινωνίας και στο φυσικό περιβάλλον .

Εθεσε τους στόχους του συνεδρίου που είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής ,  η προβολή-σχολιασμός συμπερασμάτων Παρισιού, η ανάδειξη της Θεσσαλικής πραγματικότητας, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε. κ.ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος, πρ. Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΔΘ & μέλος ΔΣ ΠΕΔΘ ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο» , το κόκκινο προκύπτει από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδος . Ετσι καθίσταται απόλυτα αναγκαίο η ενασχόληση , ενημέρωση αλλά και δράση στο παγκόσμιο ζήτημα της Κλιμματικής Αλλαγής για να μην φτάσουμε στο σημείο του Καβαφικού στίχου :

«Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαραλλέος ,αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει» αποχαιρέτα την ,την Θεσσαλία που φεύγει

Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος κ. Καλόγηρος Κων/νος τόνισε το χρέος και την ευθύνη όλων και δήλωσε ότι το ΓΕΩΤΤΕ θα συμμετάσχει με όλες του της δυνάμεις για την επιτυχία του συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας κ. Παπαγεωργίου Νίκος χαιρέτισε την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι ο τεχνικός κόσμος μπορεί να δώσει λύσεις και να προσφέρει νέες τεχνολογίες.

Ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ- Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας κ. Πολυμενίδης Γιάννης τόνισε ότι έχει έρθει η κλιματική αλλαγή και ότι οι επιπτώσεις ήδη φαίνονται  ιδίως στο παραθαλλάσιο μέτωτο.

Ο εκπρόσωπος της ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών)  ότι η ΕΘΕΜ συμμετέχει ενεργά και να βρούμε εκείνες τις δράσεις που θα τονώσουν τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γεώργιος Κωτσός,  Δήμαρχος Μουζακίου  ανέφερε τους άξονες του συνεδρίου (Κλιματική Αλλαγή, Αστικό περιβάλλον, Γεωργία, Υδατικοί πόροι, Ενέργεια, Μεταφορές) και κλείνοντας ανέφερε ότι τα κράτη είναι πολύ μικρά από μόνα τους για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή ενώ τα κράτη είναι πολύ μεγάλα για να αντιμετωπίσουν τα τοπικά φαινόμενα.

Ο συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο κ.  Δημήτρης Τσούμας Διευθυντής ΠΕΔ Θεσσαλίας,  συμμετείχαν η κα.Εφη Οκονόμου Τουριστική Πράκτορας, ο κ. Γενιτσεφτσής Χρήστος Υπεύθυνος Επικοινωνίας και ο κ. Πασχάλης Μάντης Σκηνοθέτης –Υπεύθυνος Παραγωγής .

Οσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν εργασίες  ή poster ή eposter  στο συνέδριο να υποβάλουν περίληψη των εργασιών σε ψηφιακή μορφή  στο (info@pedthessalias4clima.gr ), ακολουθώντας τις οδηγίες (www.pedthessalias4clima.gr) για τη σύνταξη των περιλήψεων, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410252121 ,2410259757 .

email : info@pedthessalias4clima.gr .

www.pedthessalias4clima.gr

Facebook : ΠΕΔ Θεσσαλίας 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιματική Αλλαγή

tweeter : @pedthessalias4clima

youtube:pedthessalias4clima

(https://www.youtube.com/watch?v=KtBcgHhjlE4&t=7s)

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα σε Αργυροπούλι και Γερακάρι
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία