Ειδήσεις

Το Ε.Κ.Ν.Λ. θα είναι στην υποδοχή των προσφυγόπουλων


Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταγγέλλει τις απαράδεκτες ρατσιστικές, φασιστικές απόψεις, που διατυπώνονται από μια μικρή μειοψηφία, με αφορμή τον ερχομό των προσφυγόπουλων σε σχολεία της Λάρισας.

Καλωσορίζει τους μικρούς μαθητές προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία και καλεί τους  εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα διωγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Ο Νομός Λάρισας, είναι από τους νομούς που γνωρίζει τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση, γιατί χιλιάδες είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να φύγουν σε διάφορες χώρες του κόσμου, για το μεροκάματο, αλλά και γιατί χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν έρθει από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, Ρωσσοπόντιους και απ’ άλλες περιοχές. Γνωρίζει καλά ότι για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.

Με ευθύνη του κράτους να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τις φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Σήμερα Παρασκευή 27 Γενάρη, θα είμαστε στο 3ο Γυμνάσιο (τέρμα οδού Καρδίτσης) στις 2.30 το μεσημέρι για να τα καλωσορίσουμε.

Προηγούμενο άρθρο Δύο συλλήψεις για διακίνηση κάνναβης και παράνομη οπλοφορία
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή αυτοκινήτου