Ειδήσεις

Μάξιμος: Βαρύ το κόστος των ψευδαισθήσεων της αριστεράς


«Πριν από δύο χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού πίστεψε ότι η κρίση που ταλανίζει τη χώρα ήταν δυνατό να νικηθεί με… μαγικά κόλπα», τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του σημειώνει τα εξής:

«Εθισμένοι οι πολίτες στους μύθους του λαϊκισμού έπεσαν εύκολα θύματα στις ψεύτικες υποσχέσεις των δημαγωγών του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κύμα μαζικής φαντασίωσης, που υποδαύλιζαν ανεύθυνοι διάττοντες αστέρες της πολιτικής, συνεπήρε την κοινωνία. Οι συνέπειες αυτής της περιπέτειας είναι ανυπολόγιστες. Οι πληγές που άνοιξαν σε μια ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία πολλές. Και το δράμα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Αντί για τα σκισμένα μνημόνια, τον καταργημένο ΕΝΦΙΑ, τα χαρισμένα δάνεια, τις παροχές στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οι “μαθητευόμενοι μάγοι” φόρτωσαν τον ελληνικό λαό με ένα τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο, με φόρους αβάστακτους που οδηγούν στην εξαφάνιση την ιδιωτική οικονομία, με αφελληνισμένες τράπεζες και capital control, με κομμένο το ΕΚΑΣ, με ψαλιδισμένες τις συντάξεις. Χιλιάδες οι επιχειρήσεις που αλλάζουν έδρα, δεκάδες χιλιάδες οι νέοι και οι μεγαλύτεροι που μεταναστεύουν. Και την ίδια ώρα χιλιάδες ημέτεροι που βρίσκουν στασίδι στο κρατικό ταμείο, διαρκή επίθεση εναντίον των ΜΜΕ για τον έλεγχο της πληροφόρησης, υποβάθμιση της εκπαίδευσης, ισοπέδωση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, γενικό χάος στο μεταναστευτικό που οδηγεί σε απόγνωση κατοίκους και μετανάστες. Το αίσθημα της ασφάλειας καταρρακωμένο από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Αυτές είναι οι “επιτυχίες” των δύο ετών της “πρώτης φορά αριστερά”. Και τώρα βρισκόμαστε μετά από όλες αυτές τις θυσίες, και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, με την δαμόκλειο σπάθη της επανάληψης του θρίλερ του 2015 και του φάσματος της χρεωκοπίας.

Το μόνο θετικό που έχει αυτός ο μακρύς αρνητικός κατάλογος του απολογισμού της κυβερνητικής περιπέτειας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ότι καταρρίφθηκαν οι καταστροφικές ψευδαισθήσεις. Τώρα γνωρίζουμε ότι την κρίση μπορούμε να την νικήσουμε, αλλά μόνον με σχέδιο, υπομονή, επιμονή και αλήθεια».

 

Στη φωτ. ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συνεδρίαση της Π.Ε. της ΝΔ για τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους Νικήτα Κακλαμάνη και Νίκο Δένδια.

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Κέλλας: Κίνδυνος για χιλιάδες μικρο-ιδιοκτήτες αγροτικής γης
Επόμενο άρθρο Η πανήγυρις της Παναγίας του Κράννωνος