Ειδήσεις

Συνάντηση του Υφυπουργού Β. Κόκκαλη με τον Α.Σ. Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης είχε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Σ. Μάμαλη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας Τοματοπαραγωγών «ΘΕΣΤΟ» κ. Χ. Σουλιώτη και Μέλη του Συνεταιρισμού.

Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σ. Μάμαλης και το Μέλος του Δ.Σ κ. Δ. Γκούτης, κατέθεσαν υπόμνημα με προτάσεις που αφορούν την προστασία της φυτικής παραγωγής, την αγροτική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία ενιαίας αρχής ελέγχου και διάφορα θέματα του κλάδου τους.

Ο Υφυπουργός κ. Β. Κόκκαλης είχε μία εποικοδομητική επαφή με τη Διοίκηση των Γεωτεχνικών και τους διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες του Υπουργείου για την επίλυση των ζητημάτων που του έθεσαν και ζήτησε τη συνεργασία τους .

Στη δεύτερη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των Ομάδων Παραγωγών ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για ζητήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και την εφαρμογή των δράσεων του νέου ΠΑΑ 2014-2020 που αφορούν τη νιτρορύπανση και τις Ομάδες Παραγωγών και ζήτησαν να επισπευθεί η επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ στις μεταποιητικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων. Τέλος τον ευχαρίστησαν γιατί μέσα από τη συνάντησή τους έλαβαν διευκρινήσεις σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ο Υφυπουργός κ. Β. Κόκκαλης τόνισε ότι η βιομηχανική τομάτα είναι ένα δυναμικό αγροτικό προϊόν και η καλλιέργειά της αποτελεί για τη Θεσσαλία προοπτική ανάπτυξης καθώς υπάρχει σημαντική εγχώρια παραγωγή. Επεσήμανε ότι η δύναμη των συνεταιριστών αγροτών είναι η παραγωγή τους και οι οργανώσεις τους ενισχύονται μέσα από το νέο ΠΑΑ 2014-2020. Για τη μείωση του κόστους παραγωγής ο κ. Β. Κόκκαλης ανέφερε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προωθεί μέσω δράσεων του νέου ΠΑΑ την Ενθάρρυνση των Επενδύσεων ιδιοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας net metering.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Φλέγοντα ερωτήματα Μ. Χαρακόπουλου για πυρασφάλεια στα αεροδρόμια
Επόμενο άρθρο Για το μπλόκο στη Νίκαια ετοιμάζονται οι αγρότες της Λάρισας