Ειδήσεις

Σε λειτουργία το Δημοτικό Οδοντιατρείο του Δήμου Λαρισαίων


Πραγματικότητα είναι πλέον, το Δημοτικό Οδοντιατρείο του Δήμου Λαρισαίων, και το οποίο, έρχεται να προστεθεί  στο Δημοτικό Πολυιατρείο και γενικότερα δίκτυο των κοινωνικών δομών του Δήμου, που βασικό στόχο έχει τη στήριξη των Λαρισαίων, που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση.

Το Δημοτικό Οδοντιατρείο, το πρώτο δημοτικό οδοντιατρείο, που λειτουργεί εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου) είναι στελεχωμένο με οδοντίατρο και νοσηλεύτρια και στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής περίθαλψης (ενήλικες και παιδιά)  σε άπορους ανασφάλιστους και χαμηλόμισθους πολίτες οι οποίοι είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Λαρισαίων.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων και οδοντίατρος στο επάγγελμα κ. Απόστολος Καλογιάννης, βρέθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Οδοντιατρείου και μετά από μια αυτοψία στους χώρους,  σε δηλώσεις του εξέφρασε τη συγκίνηση του για το αποτέλεσμα της προσπάθειας.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του, τόσο προς την 5η ΥΠΕ, όσο και προς τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, για τη στήριξή της προσπάθειας, ενώ τόνισε ότι το Οδοντιατρείο έρχεται να προστεθεί στο δίκτυο των κοινωνικών δομών του Δήμου Λαρισαίων.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα, μίλησε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Στάθης Κουτσογιάννης.

Τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδέα, που πήρε σάρκα και οστά εκφράζοντας ευχαριστίες τόσο προς το πρόσωπο του δημάρχου και μέλους του Οδοντιατρικού Συλλόγου αλλά και στο δημοτικό σύμβουλο και επίσης οδοντίατρο κ. Κώστα Ρεβήσιο, ο οποίος ενεπλάκη ιδιαίτερα ενεργά στην προσπάθεια για τη δημιουργία του Οδοντιατρείου.

Ο κ. Κουτσογιάννης, υπογράμμισε με έμφαση, ότι πρόκειται για μια απολύτως νόμιμη δομή και συμπλήρωσε πως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, πάντα στέκονταν με  ιδιαίτερα ευαισθησία στην στήριξη και περίθαλψη των αδύναμων συμπολιτών.

Όπως τονίστηκε το οδοντιατρείο θα λειτουργεί με πρωινό ωράριο, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να λειτουργεί κάποιες ημέρες με απογευματινό ωράριο, με τη συνδρομή εθελοντών οδοντιάτρων.

 

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

Οι υπηρεσίες του Δημοτικού Οδοντιατρείου παρέχονται δωρεάν και περιλαμβάνουν τις παρακάτω οδοντοθεραπείες:

 • Αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών
 • Εξαγωγές δοντιών
 • Εμφράξεις (σφραγίσματα) όλων των κατηγοριών
 • Ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις)
 • Καθαρισμός δοντιών
 • Θεραπεία ουλίτιδων

 

 Ωράριο λειτουργίας – Επικοινωνία

Τα Οδοντιατρείο – με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά – λειτουργεί με ραντεβού Δευτέρα – Παρασκευή,  08:00-14:00 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 2410 233430

 

Δικαιούχοι

1) Άποροι:

 1. i. Κάτοχοι ατομικού βιβλιαρίου οικονομικά αδυνάτου ή,
 2. ii. Κάτοχοι απόφασης φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστου.

2) Ανασφάλιστοι:

 1. i. Ωφελούμενοι οι οποίοι στερούνται ασφαλιστικής ικανότητας με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 7.000 €, προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο.
 2. ii. Με κοινωνικά κριτήρια.

2) Συνταξιούχοι:

 1. i. Συνταξιούχοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 7.000 €.
 2. ii. Με κοινωνικά κριτήρια

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δημοτικού Οδοντιατρείου, Θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση και να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Πρόνοιας, Οικονόμων εξ Οικονόμων 8Α, τηλ. 2410 680243 κα Κερασία Δαλακώνη, Δευτέρα –Παρασκευή 08:00 – 14:00. Οι συνταξιούχοι, μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, με την αστυνομική τους ταυτότητα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους είτε στην παραπάνω διεύθυνση είτε στην κοινωνική λειτουργό του ΚΑΠΗ στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

 • Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ
 • Εκκαθαριστικό και έντυπο Ε1 Φορολογικού Έτους 2015
 • Γνωμάτευση ΚΕΠΑ (εφόσον υπάρχει)
 • Βιβλιάριο υγείας (εφόσον υπάρχει)
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται από την υπηρεσία)

Επίσης στο χώρο του Δημοτικού Οδοντιατρείου βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχ. Αναστασίου και Ντ. Τσιαούσης, το μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ.κ. Μαρία Τάτση, ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Κ. Ζέβλας, η διευθύντρια Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευθ. Ζιώγα,  γνωστοί οδοντίατροι της Λάρισας κ.α.

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Παράκληση στους Νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη
Επόμενο άρθρο Φλέγοντα ερωτήματα Μ. Χαρακόπουλου για πυρασφάλεια στα αεροδρόμια