Πρωτοσέλιδο

Σφοδρή χιονόπτωση στη Λάρισα – Παρέμβαση της Πυροσβεστικής για μεταφορά ζευγαριού ηλικιωμένων


Όλο και δυσκολεύει η κατάσταση στο νομό της Λάρισας από τον χιονιά, καθώς συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η χιονόπτωση, ενώ υπάρχουν περιοχές και κυρίως ορεινά χωριά που η μετάβαση είναι σχεδόν αδύνατη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό Σκλήθρο της περιοχής της Αγιάς, στο οποίο και επιχειρείται με πολλές δυσκολίες το άνοιγμα του δρόμου από εκχιονιστικά μηχανήματα.
Να σημειωθεί, πως σε όλο το νομό η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να απομακρύνουν το χιόνι που πέφτει.

“Μόλις περνάει το εκχιονιστικό μηχάνημα, ακριβώς μετά από 10 λεπτά το χιόνι καλύπτει όλο το δρόμο. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και το χιόνι είναι ασταμάτητο” δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφεριάρχης Π.Ε Λάρισας, Δημήτρης Παπαδημόπουλος.

Δυσκολία στη μετακίνηση, λόγω του χιονιά, αντιμετώπισε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην παραλιακή περιοχή Βελίκα, το οποίο αναζητούσε τρόπο για να μεταφερθεί στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.
Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο όπου διέμεναν οι ηλικιωμένοι έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αγιά.

Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο όπου διέμεναν οι ηλικιωμένοι έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αγιά.
Οι ηλικιωμένοι αδυνατούσαν να βρουν κάποιο μέσο μεταφοράς, καθώς οι δυσκολίες αυτήν τη στιγμή στη περιοχή είναι μεγάλες και η μετακίνηση, ακόμα και παραλιακά, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προηγούμενο άρθρο Ρένα κατά Δήμου για την ελλιπή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας
Επόμενο άρθρο Μ. Χαρακόπουλος προς Υπουργούς Δικαιοσύνης & Αγρ. Ανάπτυξης: Πού βρίσκεται η έρευνα του Οικονομικού Εισαγγελέα για Αγροτικές Οργανώσεις