Ειδήσεις

Συναντήσεις Μ. Χαρακόπουλου με τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Ελασσόνας


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου. Ο κ. Χαρακόπουλος συζήτησε μαζί τους για το κοινωνικό έργο που επιτελούν Εκκλησία και Αυτοδιοίκηση, έργο που συμβάλει ιδιαίτερα στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στα χρόνια της κρίσης.

Μετά τις συναντήσεις ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος διαχρονικών θεσμών του έθνους, όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Με δράσεις στήριξης των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, που εσχάτως αυξάνονται και πληθύνονται, λειτουργούν όχι απλά συμπληρωματικά προς την πολιτεία αλλά πολλές φορές ουσιαστικά την υποκαθιστούν.

Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας φωτίζει έτσι, ακόμη και σε κάθε κακόπιστο, το ανθρώπινο πρόσωπο της Ορθοδοξίας με την μακρά παράδοση αλληλεγγύης και φιλαλληλίας στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο με βάση τις πανανθρώπινες αξίες του χριστιανισμού.

Αλλά και η Αυτοδιοίκηση, ως συνέχεια του κοινοτικού συστήματος του Γένους επί τουρκοκρατίας, επιβεβαιώνει ότι και σήμερα “των Ελλήνων οι κοινότητες” στον πυρήνα τους έχουν την αξία της αλληλοβοήθειας, της συμπαράστασης στα αδύναμα μέλη τους.

Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι η απαρχή της εξόδου από την κρίση, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τον ελληνικό λαό. Αρκεί, σοφότεροι από τα λάθη μας να κάνουμε τις ορθές επιλογές».

Τον κ. Χαρακόπουλο συνόδευε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ κ. Δημήτρης Δρυστέλας και στελέχη της παράταξης στην επαρχία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Γηροκομείο Αρμενίου στο Δ. Κιλελέρ έκοψε την πίτα του
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας στο εκκλησιαστικό γηροκομείο Παναγία η Αρμενιώτισσα