Ειδήσεις

Μήνυμα για την Νέα Χρονιά 2017 του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα


Το 2017 είναι έτος που θα χρειαστούμε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όλο τοθάρρος που μπορούμε να ορθώσουμε, όλη την αντοχή που μπορούμε να επιστρατεύσουμε και όλη τη δημιουργική δύναμη που μπορούμε να διαθέσουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άλλη μια χρονιά κρίσης. Με την ελπίδα ότι μπορούμε να την κάνουμε πρώτη χρονιά της ανόρθωσης.

Αυτή η ελπίδα για να γίνει πραγματικότητα χρειάζεται ένα θαύμα που ευτυχώς είναι εφικτό. Εξαρτάταιαπό τη θέληση κάθε πολίτη, υλοποιείται από τη βούληση και πράξη κάθε συλλογικής πολιτικής και κοινωνικής ομάδας και περιλαμβάνει όλο το λαό:

Το θαύμα αυτό είναι η Εθνική Ενότητα.

Φαινόμενο, δυστυχώς σπάνιο στην ιστορική διαδρομή μας, που ως εκ θαύματος έκανε δυναμική τη παρουσία του όταν το έθνος μας συνειδητοποιούσε τους κινδύνους για την επιβίωση του. Έχουμε όλοι πια αντιληφθεί ότι οι εξωτερικοί και εσωτερικοί κίνδυνοι της εποχής μας είναι πρωτόγνωροι σε ένταση και πολυπλοκότητα. Οι απειλές άμεσες και μεγάλες.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να εκφράσουμε τη σοφία, να αποκτήσουμε το σθένος και αναδείξουμε την ισχύ που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουμε τις ταυτόχρονες, πολλαπλές απειλές στη πατρίδα μας, στη περιοχή μας και στον κόσμο.

Με την ελπίδα ότι το θαύμα της εθνικής ενότητας θα το πραγματοποιήσουμε και θα το δούμε το 2017, εύχομαι στις Καρδιτσιώτισσες και τους Καρδιτσιώτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά,

Καλή Χρονιά με υγεία, προκοπή και ειρήνη για όλους!

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Πρόεδρου ΠΕΔ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Προέδρου της ΕΝ.ΠΕ., Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για το 2017