Ειδήσεις

Δημήτρης Σιούφας: Από τον προγραμματισμό στην πράξη η επέκταση του φυσικού αερίου στην Θεσσαλία


Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του κ. FedericoRegolaκαι του Λεωνίδα Μπακούρα της ΕΠΑ Θεσσαλίας – Θεσσαλονίκης, για την πραγματοποίηση των έργων επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Θεσσαλία, στη συνέχεια των ανακοινώσεων του προγραμματισμού του Ιουλίου, προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Γιατί η χρήση φυσικού αερίου είναι πολύ φτηνότερη, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, προσφέρει θέρμανση και ζεστό νερό, και δίνει δουλειά σε εκατοντάδες επαγγελματίες για εγκατάσταση και συντήρηση.

Αισθάνομαι για μια ακόμα φορά, και ο ίδιος για την απόφαση μου και την χρηματοδότηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού προγράμματος που έφερα στην Θεσσαλία και έγινε πραγματικότητα ως Υπουργός Ανάπτυξης, ύψους 53 εκατ. ευρώ. Οι υποδομές αυτού του προγράμματος συνεχίζουν να αξιοποιούνται στην Δυτική Θεσσαλία, και θα συνεχίσουν για πολλά – πολλά χρόνια.

Με τις ανακοινώσεις αυτές, τα επόμενα χρόνια, το δίκτυο των 181 χιλιομέτρων θα επεκταθεί στο Μουζάκι, τον Παλαμά και τις Σοφάδες του Νομού Καρδίτσας, την Καλαμπάκα Τρικάλων, τον Τύρναβο, την Ελασσόνα,την Αγιά, τον Δήμο Τεμπών, και Φαλάνης του Νομού Λαρίσης και Νέας Αγχιάλου του Νομού Μαγνησίας.

Επαναλαμβάνω και με αυτή την αφορμή ότι η πραγματοποίηση του έργου επιβάλλει στενή συνεργασία με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας αιρετούς και κρατικούς, τους Αντιπεριφερειάρχες των Νομών της Θεσσαλίας, και τους Δημάρχους των πιο πάνω πόλεων και βεβαίως την ενδεχόμενη συμπλήρωση των σχεδίων της ΕΠΑ και με άλλες πόλεις.

Δηλώσεις του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Πληρωμή προγράμματος Σύστημα Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαροτεύτλων