Ειδήσεις

Μάξιμος με ΠΟΕΥΠΣ: Η πολιτεία να σκύψει στα προβλήματα των Πυροσβεστών


«Το έργο που επιτελούν οι άνδρες του πυροσβεστικού σώματος είναι παγκοίνως γνωστό και αναγνωρισμένο. Με αυταπάρνηση και συχνά με αυτοθυσία οι παρεμβάσεις τους είναι σωτήριες σε δύσκολες καταστάσεις. Ακόμη και τα χρόνια της κρίσης η πυροσβεστική δεν έχει μειώσει την αξιοπιστία και την κοινωνική της συνεισφορά. Γι’ αυτό και η πολιτεία εκτός από τον ηθικό έπαινο θα πρέπει να σκύψει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα που ταλανίζουν τα στελέχη της και να δώσει λύσεις και διεξόδους». Τα παραπάνω δήλωσε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ).

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν από την ΠΟΕΥΠΣ ήταν:

  • Η ομογενοποίηση του Πυροσβεστικού Προσωπικού, με άμεση μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και την εξομοίωση τους στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα όσων εξ αυτών πληρούν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης. Ανανέωση της υφιστάμενης εργασιακής τους σχέσης στους υπόλοιπους συμβασιούχους Πυροσβέστες.
  • Η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη βαθμολογική εξέλιξη των Πυροσβεστών-Αρχιπυροσβεστών-Πυρονόμων.
  • Η προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στολών και μέσων ατομικής προστασίας με ταυτόχρονη σταδιακή αντικατάσταση λόγω παλαιότητας του εξοπλισμού.
  • Η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο με Ανωτατοποίση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ώστε να μετατραπεί σταδιακά και σε Φορέα Πιστοποίησης δράσεων αρμοδιότητας ΠΣ. Λειτουργία της Σχολής Αρχιπυροσβεστών και της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης τόσο για τους Πυρονόμους όσο και για τους Επιπυραγούς.
  • Η έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου προκειμένου να απαλειφτούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι αλλαγές που επήλθαν στο ασφαλιστικό.
  • Η θεσμοθέτηση επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών, η άπαξ αποζημίωση των πρόσθετων υπηρεσιών (ρεπό), τα οποία δεν μπορούν να χορηγήσουν οι Υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού και η καταβολή των οδοιπορικών εξόδων που δεν έχουν χορηγηθεί.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της ΠΟΕΥΠΣ ήσαν ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, ο Γ.Γ. κ. Νικόλαος Λαβράνος, ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Μαρίνος, ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, το μέλος κ. Νικόλαος Λυμπέρης και ο συνεργάτης του Τομέα Εσωτερικών της ΝΔ, πρώην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Προηγούμενο άρθρο Ο Ντίνος Διαμάντος για τον Παναγιώτη Παπαθανασίου
Επόμενο άρθρο Έως το τέλος Δεκεμβρίου οι αιτήσεις των Λαρισαίων για το επίδομα ορεινών περιοχών