Ειδήσεις

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

 Τα Χριστούγεννα του 2016 βρίσκουν όλο τον Ελληνικό Λαό σε ανήσυχη περισυλλογή για το παρόν και το άμεσο μέλλον.

Η πατρίδα μας περνάει τον έβδομο χρόνο της ολοένα εντεινόμενης λιτότητας και η υδρόγειος ζει μια εποχή εντεινόμενου παραλογισμού και πολλαπλών συγκρούσεων.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων, μήνυμα αγάπης και της αισιοδοξίας αγωνίζεται να ακουστεί σε ένα κόσμο που κυριαρχούν οι κραυγές του μίσους και η κλαγγή των όπλων. Σε πολλά σημεία της γης δεν υπάρχει πια ούτε φάτνη για τη γέννηση της ελπίδας.

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ως Λαός για να συγκρατήσουμε την παγκόσμια αναταραχή που επιταχύνεται.

Μπορούμε όμως να αποφύγουμε τα χειρότερα αν στον τόπο μας κυριαρχήσει η λογική, η έγνοια για το κοινό συμφέρον, η εθνική ενότητα και συναίνεση και η εθνική συνεννόηση. Το ζητούμενο είναι ο καθένας και η κάθε μια από μας να πράξει με ευσυνειδησία, υπομονή και επιμονή ό,τι του ή της αναλογεί.

Με τις θερμότερες ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα σε όλες τις Καρδιτσιώτισσες και τους Καρδιτσιώτες για υγεία και οικογενειακή θαλπωρή.

Ιδιαίτερα στη Νέα Γενιά που παραλαμβάνει ένα κόσμο δυσκολότερο από εκείνον που παρέλαβαν οι γονείς της, εύχομαι περισσότερηδύναμη και απαντοχή.

Προηγούμενο άρθρο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Έναρξη τμημάτων νέουκύκλου από 15/1/2017 και κάθε μήνα
Επόμενο άρθρο Ευχές και χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας