Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Fashion Now στη Δημοτική Πινακοθήκη


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα εγκαίνια της έκθεσης “Fashion Now” το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Εντυπωσιακή ήταν επίσης η συμμετοχή του νεανικού κοινού της πόλης.

Την βραδιά των εγκαινίων άνοιξε η αντιπρόεδρος κα ΆννυΨάρρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ΔΠΛ-Μ.Γ.Ι.ΚΑΤΣΙΓΡΑ είναι ανοιχτή στις προκλήσεις των καιρών και στηρίζει όλες τις μορφές τέχνης ! Είναι μια ευτυχής συγκυρία για το Μουσείο Κατσίγρα καθώς στους χώρους του φιλοξενεί εκθέσεις σύγχρονης τέχνης.

Η επιμελήτρια της έκθεσης Αντιγόνη Καψάλη, μίλησε για τον κοινό τόπο μεταξύ τέχνης και μόδας, ενώ επισήμανε ότι πρόκειται για μια έκθεση σύγχρονης τέχνης που παντρεύει την αισθητική απόλαυση με το βίωμα, όπου για πρώτη φορά ο αίθριος χώρος του μουσείου, αποκτά συμβολική σημασία, συνομιλεί με την εννοιολογική υπόσταση των έργων και έτσι ενισχύει την εμπειρία του θεατή.

Το Θεσσαλικό Μπαλέτο ενθουσίασε το φιλότεχνο κοινό, με την εντυπωσιακή χορογραφία “Vogue”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΓκέςΜίχωβ.Για την υλοποίηση της έκθεσης συνεργάστηκαν για πρώτη φορά, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας 8, το Θεσσαλικό Μπαλέτο και η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας.

 

Εκθέτουν οι: Ιωάννης Ρουμελιώτης, Orphans 1618, Ιφιγένεια Σδούκου, Ιωάννα Τερλίδου, Βιβή Τσιόγκα, Μαρία Παπαδημητρίου, Ελένη Ψύρρα, Νίκος Ποδιάς, Φώτιος Μπάλας, Δήμητρα Εξάρχου, Ζωή Ζηπέλα, ΝαπολεάναΝανούλη, Κατερίνα Ξυπολίτου, Ζωή Σεϊτάνη, Ραφαήλ Καστερούδης, Χριστίνα Ρουβολή, Κλειώ Παπαϊωάννου, ΣύνθιαΓεροθανασίου, Μαρία Γαλαζούλα

Προηγούμενο άρθρο Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών
Επόμενο άρθρο ΘΕΣγάλα: Βραβείο για την εξυπηρέτηση πελατών