Ειδήσεις

Ταχύτερους ρυθμούς στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 ζητά η ΕΝΠΕ


Να επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20 έκριναν επιβεβλημένο ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνηςστη σημερινή 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20.

«Αυτό σημαίνει ότι κάθε κρίκος της αλυσίδας πρέπει να λειτουργεί συγχρονισμένα και γρήγορα. Δηλαδή όλες οι υπηρεσίες των Υπουργείων και των  Αποκεντρωμένων Διοικήσεων οφείλουν να ανταποκρίνονται γρήγορα και πάντως εντός των προθεσμιών», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Αγοραστός.

Ο κ. Αλ. Καχριμάνης ζήτησε να προχωρήσει και η δεύτερη φάση της εκχώρησης πόρων στις Περιφέρειες από το ΠΑΑ 2014-20 κάνοντας ειδική αναφορά στα μέτρα για τη μεταποίηση, τις αρδεύσεις και τους αναδασμούς, ενώ ο κ. Κ. Αγοραστός επανακατέθεσε την πρόταση της ΕΝΠΕ να εκχωρηθεί στις Περιφέρειες το σύνολο των πόρων του ΠΑΑ 2014-20.

Ο Πρόεδρος και ο γενικός Γραμματέας της ΕΝΠΕ ανέδειξαν την αναγκαιότητα να υπαχθούν τα Δασαρχεία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως συμβαίνει σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπως είπαν, και κατέθεσαν προτάσεις για τη στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με αιχμή την απλοποίηση των διαδικασιών για τις σταβλικές εγκαταστάσεις,

Ο κ. Αλ. Καχριμάνης κατέθεσε πρόταση να παρασχεθεί η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να έχουν μετακινούμενα φωτοβολταϊκάστα ποιμνιοστάσιά τους το καλοκαίρι στα βουνά και το χειμώνα στους κάμπους.

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τάχθηκε εναντίον των διαρκών παρατάσεων στις προθεσμίες προκήρυξης των μέτρων λέγοντας ότι όταν ανοίγει ένας κύκλος σε κάθε προκήρυξη πρέπει και να κλείνει.

 

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για να ρυθμιστούν θέματα απαλλοτριώσεων