Ειδήσεις

Συγκεντρώνουμε παιχνίδια και γλυκίσματα για τα προσφυγόπουλα


Παιδιά που έχουν αντικρίσει τον πόλεμο, το θάνατο, που δεν καταλαβαίνουν γιατί έφυγαν από τον τόπο τους, που δεν καταλαβαίνουν γιατί χωρίστηκαν από τους παππούδες και τους φίλους τους, που δεν καταλαβαίνουν γιατί χωρίστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις από τους γονείς τους, που δεν καταλαβαίνουν γιατί «χάθηκαν» οι γονείς τους… Παιδιά που δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν πάνε στο σχολείο, γιατί είναι απομονωμένα, σχεδόν φυλακισμένα, μέσα σε στρατόπεδα με σκηνές και κοντεΐνερς.

Αυτά είναι τα παιδιά των προσφύγων, παιδιά, που δεν φταίνε σε τίποτα για ό,τι ζούνε.

Τι κι αν η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του παιδιού του 1959 (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών – UNICEF) αναφέρει ότι: «Το παιδί θα απολαμβάνει ιδιαίτερη προστασία και θα του παρέχονται, με νομοθετικά ή άλλα μέσα, ευκαιρίες και δυνατότητες για να μπορέσει να αναπτυχθεί σωματικά, ψυχικά, ηθικά, πνευματικά και κοινωνικά, με τρόπο φυσιολογικό και υγιεινό και σε συνθήκες ελευθερίας και αξιοπρέπειας. Όταν θεσπίζονται νόμοι για το σκοπό αυτόν, πρωταρχική φροντίδα θα είναι η εξασφάλιση των πραγματικών συμφερόντων του παιδιού». Η πραγματικότητα δείχνει ότι για τα παιδιά των προσφύγων τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε στο να νιώσουν τη χαρά των γιορτών, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση σ’ αυτόν τον τόπο που έχει γνωρίσει στο πετσί του την προσφυγιά και στο παρελθόν και τώρα.

Δεν είναι τα δώρα, είναι η υποχρέωσή μας να τα κάνουμε να αισθανθούν και πάλι παιδιά.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στα Τρίκαλα – ΕΡΤ Λάρισας και τα μέλη της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού συγκεντρώνουμε παιχνίδια για τα παιδιά των προσφύγων.

Καλούμε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Όσοι θέλουν να συμβάλλουν, να δώσουν χαρά, να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά του πολέμου να ξανανιώσουν παιδιά, έστω για λίγο μπορούν να φέρουν παιχνίδια στον δημοτικό ραδιοθάλαμο Τρικάλων της ΕΡΤ στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων. Η συγκέντρωση γίνεται από τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας ΕΡΤ Λάρισας: 2410627020Ραδιοθάλαμος ΕΡΤ Τρίκαλα 2431024493, 6971899108,  6979982359, 6974058845, 6977541078, 6986396770

 

Προηγούμενο άρθρο Τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δ.Τεμπών
Επόμενο άρθρο Ο Μ. Χαρακόπουλος στον εορτασμό των Προστατών της Πυροσβεστικής