Ειδήσεις

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής του Δήμου Κιλελέρ


Στον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής του Δήμου Κιλελέρ ο δήμαρχος Αθανάσιος Νασιακόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Ιδιαίτερη μέρα για όλους μας η σημερινή. Μετά από 27 μήνες στη δημοτική αρχή σας διαβεβαιώνουμε ότι  εργαστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους τους συνδημότες μας. Ευχαριστώ δημόσια τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου για την αμέριστη βοήθεια για την επίτευξη των στόχων.    Σήμερα, 2 χρόνια μετά, έχουμε υλοποιήσει σχεδόν το πρόγραμμα που είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά και τη μεγάλη πλειονότητα των δεσμεύσεών μας ξεκινώντας από την θεσμική αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Κοινοτήτων.

Όσον αφορά στα οικονομικά έχουμε πλεόνασμα ταμείου  610.000 Ευρώ και μειώσαμε τις οφειλές του Δήμου κατά 3.260.000 Ευρώ. Αυτό έγινε γιατί διεκδικήσαμε και πήραμε από το Υπουργείο Εσωτερικών το ποσό το 2.370.000 Ευρώ τα οποία ήταν «ξεχασμένα» στα ταμεία του Υπουργείου.

Όσον αφορά στα οικονομικά των  σχολικών επιτροπών ανεβάσαμε τα μετρητά κατά 79.000 Ευρώ και μειώσαμε τις οφειλές κατά 80.000 Ευρώ παίρνοντας την ίδια επιχορήγηση από το Υπουργείο.

Αλλάξαμε τη φιλοσοφία λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων, διατηρούμε άριστες σχέσεις συνεργασίας με το προσωπικό τους οι οποίες δεν έχουν διαρραγεί σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Έχουμε εξοπλίσει απογράψει, αναβαθμίσει και ανανεώσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό των σχολείων. Διευθετήσαμε το θέμα των προμηθειών με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών των σχολείων με αποτέλεσμα να επιτύχουμε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων χωρίς καμία απολύτως έλλειψη υλικών σε όλα τα σχολεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων πληρώνονται κανονικά, χωρίς καθυστέρηση. Το έργο μας αναγνωρίστηκε και μεγάλη απόδειξη είναι τα ευχαριστήρια που λαμβάνουμε από τα σχολεία το δήμου για την συμβολή μας στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου μας αναβαθμίστηκε και πραγματοποίησε πληθώρα εκδηλώσεων στο σύνολο των κοινοτήτων με πρωτόγνωρη συμμετοχή του κόσμου. Συνεργαστήκαμε στενά με όλους τους ενεργούς εθελοντικούς τοπικούς φορείς κοινωνικής παρέμβασης (πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών, αθλητικοί, νεολαίας κ.λπ) και τα ΔΣ.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και έχει, σε συνεργασία με τις εθελόντριες, πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων (παιδική λογοτεχνία, κατασκευές, αφηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια κ.λπ) σε συνεργασία πολλών απ’ αυτές με την Εθνική Βιβλιοθήκη, ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου.

Έγιναν παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις (συντηρήσεις κλειστών γυμναστηρίων, αποδυτηρίων και ηλεκτροφωτισμός  γηπέδων κ.λπ).

Συνεχίσαμε και εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ με το Δήμο Λαρισαίων που αφορά 800 πολίτες καθώς και στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αφορά τους απόρους και τους άστεγους της περιοχής αναδεικνύοντας έτσι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Δημιουργήσαμε και καταθέσαμε φάκελο στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας του Κέντρου κοινοτήτων με δύο κοινωνικούς λειτουργούς για την καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων του Δήμου.

Κάναμε παρεμβάσεις στο 80% των δημοτικών κτηρίων , αναβαθμίζοντάς τα και τα παραδώσαμε προς χρήση στους κατοίκους των κοινοτήτων.

Στο θέμα της πολιτικής προστασίας συνεργαστήκαμε στενά με τους αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δασαρχείο κ.λπ)

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε διακηρύξει ότι «Δεν θα υπάρχει υδροφόρα στο τέλος της θητείας μας». Μέσα σε οκτώ μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας κάναμε αποφασιστικές παρεμβάσεις και προχωρήσαμε στη λύση του προβλήματος της υδροφόρας στη μεγάλη πλειονότητα των χωριών. Κάναμε παρέμβαση για την υδροδότηση του  Ψυχικού, του Αγίου Γεωργίου, της Κυπαρίσσου, της Αγίας Παρασκευής, του Ζαππείου και της Χαράς.

Ενώσαμε τον κεντρικό αγωγό που ξεκινάει από την περιοχή του Αγίου Νικολάου με τον υδατόπυργο του Πλατυκάμπου με αποτέλεσμα να λειτουργεί απρόσκοπτα η υδροδότηση της Γαλήνης και του Πλατυκάμπου μετά από πολλά χρόνια. Διεκπεραιώσαμε το έργο υδροδότησης του Αρμενίου και της Μέλισσας και οι αλλαγές που έγιναν στο δίκτυο δημιουργούν την προοπτική για την οριστική επίλυση της υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή.

Συντάξαμε μελέτες που έχουν ήδη εγκριθεί (μέσω ΕΣΠΑ) για παρέμβαση στην γεώτρηση του Ψυχικού, έργο που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στα χωριά Ψυχικό, Άγιο Γεώργιο, Κυπάρισσο, Αγία Παρασκευή, Ζάππειο, Χαρά και Δίλοφο, για την υδροδότηση του Μοσχοχωρίου και Κυπαρισσίων, του Μαυροβουνίου και την αποχέτευση της Νίκαιας.

Προβήκαμε στον εξ ορθολογισμό της τιμής του νερού η οποία ήταν διαφορετική στις πέντε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Η τιμή των 0,65 Ευρώ μέχρι τα πρώτα 50 κυβικά ανά οικογένεια είναι μια τιμή από τις καλύτερες στην ευρύτερη περιοχή μας. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τη σπατάλη του πόσιμου νερού το οποίο το θεωρούμε κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να φροντίσουμε να το απολαμβάνουν και οι επόμενες γενιές. Ο Δήμος διαχωρίζοντας σε ποσοστό περίπου 70% το αρδευτικό νερό από το πόσιμο για τη συντήρηση των πάρκων, και των γηπέδων έδειξε το παράδειγμα και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι πολίτες.

Μειώσαμε κατακόρυφα το κόστος αποκομιδής των σκουπιδιών και του πλυσίματος των κάδων από 830.000 Ευρώ στις 4800.000 χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των παρεχώμενων υπηρεσιών.

 

Συνεπείς στη δέσμευσή μας βελτιώσαμε σημαντικά την Αγροτική Οδοποιία με παρεμβάσεις στο 90% των κεντρικών δρόμων με γκρέιντερ. Ρίξαμε περίπου 800 φορτηγά χαλίκι στους δρόμους διορθώνοντας ένα σημαντικό τμήμα τους. Εάν οι γραφειοκρατία δε σταθεί εμπόδιο προγραμματίζουμε παρεμβάσεις σε ετήσια βάση δημιουργώντας την υποδομή για την επίλυση του θέματος της αγροτικής οδοποιίας.

 

Δρομολογήσαμε και αποπερατώνουμε  το Γραφείο Ενημέρωσης Αγροτών. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε δύο  πενταψήφια νούμερα, (Ενημέρωση Αγροτών – Ενημέρωση Πολιτών) από τα οποία θα έχει ο κάθε δημότης απάντηση, εντός 36 ωρών, σε κάθε ερώτημά του σχετικά με αγροτικά και άλλα θέματα που τον απασχολούν.

Κατασκευάσαμε τη νέα πεζογέφυρα της Νίκαιας στη θέση της παλαιάς η οποία σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών ήταν υπεύθυνη για τα πλημμυρικά φαινόμενα. Κατασκευάσαμε νέα οδογέφυρα επί της οδού Πηλίου στη Νίκαια, δημοπρατήσαμε την κατασκευή του δρόμου που συνδέει τη Χάλκη με την ενική οδό (περιοχή Λούκα) και κάναμε έργα εσωτερικής οδοποιίας σε Πλατύκαμπο και Γαλήνη. Άλλα σημαντικά έργα:

– Συνδετήριος δρόμος Αχιλλείου – Λοφίσκου

– Εκθετήριο Νέου Περιβολίου

– Θηροφράγματα Μελίας

– Τσιμεντόστρωση Πεζοδρομίων Αχιλλείου

– Αποπεράτωση περιφερειακού Ιατρείου Αρμενίου            -Προβήκαμε στη Νομιμοποίηση σχολείων Πλατυκάμπου – Γαλήνης.

-Κάναμε μελέτη για προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών και νομιμοποίησή τους.

Με τη βοήθεια των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων, των συνεργατών μου και του προσωπικού του Δήμου καταφέραμε να υλοποιήσουμε, μέχρι τώρα, το 90% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Γι’ αυτό τους ευχαριστώ όλους για άλλη μια φορά δημόσια.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Η έξαρση της εγκληματικότητας καταρρακώνει το αίσθημα ασφάλειας
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης