Ειδήσεις

Μάξιμος: Η Πολιτεία να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής


«Ο τομέας της πολιτικής προστασίας, στον οποίο υπάγεται και η πυροσβεστική υπηρεσία, είναι κομβικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την μετάδοση του αισθήματος ασφαλείας και σιγουριάς στους πολίτες. Ο κλάδος αυτός έχει αποδείξει επανειλημμένως, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, ότι στελεχώνεται από ανθρώπους που δίνουν τον εαυτόν τους στην προσφορά στον συνάνθρωπο. Για να μπορέσουν όμως να συνεχίσουν να προσφέρουν το σπουδαίο αυτό έργο, δεν φτάνει η προσωπική αυταπάρνηση, Η πολιτεία οφείλει να τους συνδράμει με όλα τα αναγκαία μέσα που απαιτούνται για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτή θα είναι και μια από τις βασικές μας προτεραιότητες όταν αναλάβουμε και πάλι την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου».Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά τη συνάντηση τα μέλη του προεδρείου της ΕΑΠΣ ενημέρωσαν τον κ. Χαρακόπουλο για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

  • Θέματα επιχειρησιακού ενδιαφέροντος καθώς και παλαιότητας και καταπόνησης των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.
  • Θέματα λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως η μεταφορά της σχολής πυροσβεστικής -στην οποία εισάγονται πλέον μέσω των πανελληνίων εξετάσεων- στην Πτολεμαΐδα, γεγονός που προκαλεί μια σειρά από ζητήματα.
  • Σοβαρά προβλήματα σχετικά με τον ατομικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι ήδη πεπαλαιωμένος με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η σωματική ακεραιότητα των πυροσβεστών.
  • Ζητήματα του κλάδου των πυροσβεστών με έμφαση στο μισθολόγιο, την ανασφάλεια και τις συνεχείς μειώσεις. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με τους πυροσβέστες 5ετούς θητείας και της ανανέωσης των συμβάσεών τους.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαρίστησε για την ενημέρωση, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική συνεργασία.

Από την ΕΑΠΣ στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Σταμούλης, ο Αντιπρόεδρος κ. Φίλιππος Παντελεάκος, ο Γ.Γ. κ. Αναστάσιος Μανιάτης, ο Ταμίας κ. Γεώργιος Βιντζηλαίος και ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ. Νικόλαος Τσόγκας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, πρώην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, νυν συνεργάτης του Τομέα Εσωτερικών της ΝΔ.

.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση δημάρχου Λαρισαίων με τον πρόξενο της Τουρκίας
Επόμενο άρθρο Πληρωμή για τη Δράση: Διατήρηση απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων