Ειδήσεις

Μάξιμος: Αδιανόητες οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου για σημαία και Χρυσή Αυγή


«Η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής εκλογών και τα μέτρα που εξήγγειλε προχθές ο πρωθυπουργός αναδύουν ένα άρωμα εκλογών. Θα σας έλεγα “ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”. Για τη ΝΔ είναι ευχής έργον να πάμε γρήγορα σε εκλογές γιατί όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση της χώρας». Τα παραπάνω τόνισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης (στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ΣΚΑΙ-ΤΩΡΑ της κ. Άννας Μπουσδούκου).  

Ο κ. Χαρακόπουλος συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει το μεσοπρόθεσμο. Ουσιαστικά μιλάει για πλεονάσματα του 3,5% τα οποία για να επιτευχθούν θα συνοδεύονται από δυσβάστακτα μέτρα που έχουν να κάνουν με μείωση του αφορολόγητου και με περικοπές σε συντάξεις. Εγώ όποτε ακούω πολιτική διαπραγμάτευση ανησυχώ, κουμπώνομαι. Μου θυμίζει την εποχή του κ. Βαρουφάκη και που οδήγησαν όλες αυτές οι… πολιτικές διαπραγματεύσεις».

Για το ΦΠΑ στα νησιά, ο Θεσσαλός πολιτικός, επεσήμανε ότι «εμείς ως ΝΔ διαφυλάξαμε το ΦΠΑ στα νησιά και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που τον αύξησε. Τώρα υπό το βάρος των προσφυγικών ροών και της εκρηκτικής διάστασης που έχει πάρει το μεταναστευτικό, με ολιγωρίες της κυβέρνησης, αναγκάζεται, ως ένα είδος ασπιρίνης, να αναστείλει την αύξηση του ΦΠΑ».

 

“Αφυδάτωση” της εθνικής ταυτότητας

Σχετικά με τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου το στέλεχος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η πλέον απαράδεκτη δήλωση είναι αυτή περί αποποινικοποίησης του καψίματος της σημαίας, του εθνικού μας συμβόλου. Είναι αδιανόητη η δήλωση αυτή, πόσο μάλλον όταν γίνεται από ένα πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Φοβούμαι, όμως, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λάβουν μέτρα απέναντι στη τοποθέτηση του πρώην υπουργού και σημαίνοντος στελέχους του. Διότι οι απόψεις αυτές βρίσκουν εύφορο έδαφος σε πολλές από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς πολιτικών αποφάσεων, όπως η υποβάθμιση της διδασκαλίας του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών και της ιστορίας, αλλά και η απόπειρα κατάργησης των θρησκευτικών και η αντικατάστασή τους από ένα μάθημα θρησκειολογίας. Όλα αυτά έχουν στόχο την “αφυδάτωση” της έννοιας της εθνικής ταυτότητας».

Ιδιαίτερα για τη δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Χαρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «είναι ιδιαίτερα προκλητική η τοποθέτησή του. Είναι άλλο η προσέγγιση αυτών που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, η ανάλυση των λόγων για τους οποίους οδηγούνται σε μια τέτοια πολιτική στάση, να δούμε τι φταίει, να δούμε πώς θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε και πάλι αυτούς τους πολίτες -γιατί μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες- κι είναι άλλο να μιλάμε για σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας από τα Φάρσαλα: Να γκρεμίσουμε όλοι μαζί τις αριστερές ιδεοληψίες
Επόμενο άρθρο Νέα Λάρισα: Ενίσχυση του πολιτικού γάμου έχει ως στόχο η Δημοτική Αρχή