Ειδήσεις

Εκδήλωση για τη σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων


Η σωστή χρήση φυτοφαρμάκων και η υγεία είναι η πρώτη εκδήλωση που θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας (2ος όροφος), στο πλαίσιο του κύκλου διεξαγωγής μιας σειράς ομιλιών με τίτλο «Μαθήματα ζωής και ο μύθος του καρκίνου», που διοργανώνεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Λάρισας), τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Παράρτημα Κ. Ελλάδας), τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αιματολογικής Κλινικής ΠΓΝ Λάρισας. Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου τονίστηκαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Αύριο ξεκινά μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες που έχουν σαν στόχο την ενημέρωση των συνανθρώπων μας για τον καρκίνο. Η πρώτη εκδήλωση αφορά τη σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων, ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή μας. Ευχαριστώ όλους τους φορείς για την ευαισθητοποίηση τους πάνω σε ένα μεγάλο θέμα το οποίο αγγίζει όλους μας»

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος και Θανάσης Παιδής.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εμπεριστατωμένες εισηγήσεις:

  • “Ασφαλή Διαχείριση Φυτοφαρμάκων” του Δρ. Δημητρίου Σταυρίδη, προϊσταμένου του Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  • “Απλές λύσεις για πρόληψη της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα γεωργικά φάρμακα”, του Δημητρίου Καρπούζα, αναπληρωτή καθηγητή Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • “Υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων στα τρόφιμα”, του Νικολάου Τσιρόπουλου, καθηγητή (Χημείας, Ανάλυση και προσδιορισμός οργανικών ουσιών) του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας
  • “Γεωγραφική κατανομή νεοπλασιών στη Θεσσαλία”, του Γεωργίου Βασιλόπουλου, Καθηγητή Αιματολογίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας
  • “Φυτοφάρμακα και νόσοι του πεπτικού”, του Δημητρίου Ζαχαρούλη, Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής του Π.Γ.Ν. Λάρισας

 

Προηγούμενο άρθρο Επενδυτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής στη Θεσσαλία για την περίοδο 2017-2021
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει την Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο