Ειδήσεις

Οι Πολωνοί ψηφίζουν Θεσσαλία για τις διακοπές τους


To πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε με την έκθεση Grecka Panorama στην Πολωνία, που διοργανώθηκε από την 1 έως τις 4 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία. Η έκθεση που αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα Πολωνοί και Έλληνες παράγοντες, να μιλούν για μία από τις πλέον δυναμικές και ολοκληρωμένες παρουσίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη χώρα μας στην Πολωνική πρωτεύουσα.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η εταιρεία North Events ήταν η έκθεση Grecka Panorama και το Greek Food Show, που έλαβαν χώρα στον εκθεσιακό χώρο του επιβλητικού Σταδίου της Βαρσοβίας PGE Narodowy, το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Περιφέρειες, Δήμοι, tour operators, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις, συνολικά 120 εκθέτες, από όλη την Ελλάδα, έδωσαν δυναμικό παρόν και έδειξαν το καλύτερο πρόσωπο της τουριστικής Ελλάδας στο πολωνικό κοινό. Πάνω από 7.000 επισκέπτες κατέκλυσαν τους χώρους της έκθεσης, ενημερώθηκαν για προορισμούς και υπηρεσίες, έκλεισαν πακέτα διακοπών, διασκέδασαν και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γευθούν αλλά και να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα. Πάνω από 40 εταιρείες και παραγωγοί ελληνικών προϊόντων από πολλές περιοχές της Ελλάδας, συμμετείχαν στο Greek Food Show, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή «όαση» ελληνικής γαστρονομίας, που συνοδεύθηκε από επιδείξεις μαγειρικής παραδοσιακών συνταγών, γευσιγνωσία και οινογνωσία εκλεκτών ελληνικών κρασιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σημαντικός όγκος κρατήσεων και πωλήσεων προϊόντων, ενώ ελληνικοί τουριστικοί όμιλοι ανέφεραν ότι έκλεισαν σημαντικές νέες συμφωνίες για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Τα ελληνικά προϊόντα στην πολωνική αγορά είχαν την τιμητική τους.

Περισσότερες από 600 συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων παραγωγών με buyers από πολλές περιοχές της Πολωνίας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της b2b εκδήλωσης επαγγελματικών συναντήσεων, η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Marriott, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις 25 Ελλήνων παραγωγών με πάνω από 30 Πολωνούς buyers έδωσαν μία μοναδική ευκαιρία παρουσίασης τοπικών προϊόντων προκειμένου να κλειστούν συμφωνίες για την εξαγωγή και διάθεσή τους στην Πολωνία.

Επιπρόσθετα, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε εκδήλωση παρουσίασης επιλεγμένων ελληνικών κρασιών και οινογνωσία σε συνεργασία με το «Οινόραμα». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το Forum για τον Ελληνικό Τουρισμό που διοργανώθηκε την ίδια μέρα στο Marriott, με πρωτοβουλία του PIT, του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας και της North Events, της διοργανώτριας της Grecka Panorama.

Κατά τη διάρκεια του Forum, στο οποίο συμμετείχαν 85 στελέχη Πολωνικών και Ελληνικών επιχειρήσεων και προορισμών, παρουσιάστηκαν τα βασικά μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού, αναλύθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης από την Πολωνική αγορά, έγιναν στοχευμένες παρουσιάσεις από την Marketing Greece – για το brand της Ελλάδας – και προορισμών.

Τις εργασίες του Forum άνοιξε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κ. Ευάγγελος Τσαούσης, ο οποίος τόνισε ότι οι προοπτικές των ελληνο-πολωνικών σχέσεων στους τομείς του Τουρισμού και των προιόντων είναι πραγματικά πολύ σημαντικές και εκτίμησε ότι την επόμενη διετία, ο αριθμός των Πολωνών επισκεπτών στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει το 1 εκατ..

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο κ. Miroslaw Gojdz, Επικεφαλής του τομέα Εμπορίου και προώθησης Επενδύσεων της Πολωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και η κα Ιουλία Κουρεμένου, Προϊσταμένη των Υπηρεσιών Εξωτερικού του ΕΟΤ, μεταφέροντας μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Δ. Τρυφωνόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Forum, το 2015 κατεγράφησαν πάνω από 750.000 αφίξεις Πολωνών στους ελληνικούς προορισμούς. Η τάση αυτή καταδεικνύει την ολοένα και μεγαλύτερη σημασία που αποκτά για τον Ελληνικό Τουρισμό η πολωνική αγορά καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης που υπάρχουν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της PIT και το 2016 θα κλείσει με αύξηση άνω του 10%, ενώ τα πρώτα μηνύματα για το 2017, είναι ιδιαίτερα θετικά, με συνέχεια της ανοδικής τάσης της ζήτησης.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού-πολιτισμού κ. Παιδής Αθανάσιος και το στέλεχος κα. Γκέτσιου Κατερίνα, που παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Από πλευράς επιχειρηματιών στην έκθεση Grecka Panorama στην Βαρσοβία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των ενώσεων ξενοδόχων και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων της Θεσσαλίας καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου:

Ηλίας Ευσταθίου Πρόεδρος  Ομοσπονδίας Πανλαρισαϊκής Καταλυμάτων

Μητσόπουλος Αθανάσιος Πρόεδρος Τουριστικών Καταλυμάτων Λάρισας

Πολύζος Γεώργιος Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Λάρισας

Βουλιώτης Θεοφάνης Πρόεδρος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου

Ζαφείρης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Κοινότητας Αιγάνης

Μανίκας Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου

Μανίκας Δημήτριος, Ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος “PENSION MANIKAS”

Μπεινάς Αντώνης, Toυριστικός πράκτορας

Ζαφείρη Ιωάννα, Ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρισης «VILLA YIANNA”

Εταιρεία “DEDASAILING” Ενοικιάσεις Ιστιοπλοικών Σκάφων, Ιδιοικτησίας Κ.Χριστοδούλου Δημητρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη γνωριμίας με τη Θεσσαλία για εμπορικούς επισκέπτες
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η ετήσια Γ.Σ. της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων