Πρωτοσέλιδο

Βελτιώνεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας


Βελτιώνει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας με παρεμβάσεις που ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τρεις συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 222.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ) μέσω των οποίων η Περιφέρεια Θεσσαλίας προμηθεύεται υλικά για την βελτίωση της ασφάλειας του δικού δικτύου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για συμβάσεις που αφορούν στην ασφάλεια της επικοινωνίας των ανθρώπινων κοινοτήτων και της μεταφορά των εμπορευμάτων. Αφορούν το οδικό δίκτυο της Π.Ε Λάρισας συνολικού μήκους 1.600 χλμ. Με τα έργα αυτά προμηθευόμαστε στηθαία, πινακίδες σήμανσης, χρώμα διαγράμμισης και ψυχρή άσφαλτο έτσι ώστε να διορθώσουμε και να συντηρήσουμε δρόμους οπού υπάρχει ανάγκη. Όλα αυτά πρόκειται να γίνουν από τις υπηρεσίες της Π.Ε Λάρισας. Σε μια δύσκολη στιγμή όπου υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης για τη συντήρηση των δρόμων εμείς προσπαθούμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να βρίσκουμε έξυπνες λύσεις για να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών».

Οι τρεις συμβάσεις είναι 74.000,00 ευρώ έκαστη και αφορούν:

Α) Προμήθεια 240 τόνων ψυχρής ασφάλτου

Β) Προμήθεια λευκού και κίτρινου χρώματος, διαλύτη και υάλινων σφαιριδίων

Γ)

– πινακίδες πληροφοριακές πλήρως αντανακλαστικές (τύπου ΙΙ)

– πινακίδες ρυθμιστικές και ένδειξης επικινδύνων θέσεων υψηλής αντανακλαστικότητας

– πλαστικοί οριοδείκτες οδού

– αναλαμπών φανός επισήμανσης κινδύνου διπλής μπαταρίας

– στηθαία ασφαλείας

– καθρέπτες ανακλαστήρες

– αναλαμπών φανός με led

– στύλοι στήριξης πινακίδων

Κατά της υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρηστός Καραμπούζης και οι ανάδοχοι.

Προηγούμενο άρθρο Η ομιλία του Κ. Αγοραστού στο επιχειρηματικό δείπνο του ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί βεγγαλικών