Πρωτοσέλιδο

Εικοσάχρονος στη Λάρισα παραβίαζε κωδικούς πιστωτικών καρτών


Eθισμένος στους υπολογιστές και δεινός χάκερ ήταν ο 20χρονος νεαρός ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στη Λάρισα, με την κατηγορία της κλοπής κωδικών πιστωτικών αγορών και πάρανομες αγορές από το διαδίκτυο.

Οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν ύστερα από την καταγγελία 30χρονης, που διαπίστωσε ότι άγνωστος είχε πραγματοποιήσει συνολικά 19 ηλεκτρονικές αγορές από καταστήματα στο διαδίκτυο, χρεώνοντας την πιστωτική της κάρτα με το ποσό των 3.000 ευρώ περίπου.

Έπειτα από έρευνα με τη συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εντόπισε το ηλεκτρονικό ίχνος του 20χρονου, ο οποίος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω στο σπίτι του.

Στους αστυνομικούς της ασφάλειας προκάλεσε έκπληξη η εξικίωση που είχε το παιδί με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογισμών και κυρίως ο εθισμός του στα ¨σκοτεινά μονοπάτια” του διαδικτύου , το γνωστό “darkware”, όπου όπως παραδέχθηκε ότι περνούσε καθημερινά περισσότερες απο δέκα ώρες.

Μάλιστα, προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς η ρωσική κρυπτογραφημένη ηλεκτρονική σελίδα που χρησιμοποιούσε ο 20χρονος, για να υποκλέπτει τους κωδικούς των καρτών.

Όπως παραδέχθηκε το παιδί, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα που διαχειρίζονταν Ρωσοι χάκερς μπορούσε αρχικά να βρει τα βασικά προσωπικά στοιχεία ( κωδικός, χώρα προέλευσης, πιστωτικό όριο και ποσό αγοράς της από το παράνομο σάϊτ με κόστος από 8 έως και 20 δολάρια, ανάλογα με το πιστωτικό της όριο) τουλάχιστον 127.000 πιστωτικών καρτών από τράπεζες σε όλο τον κόσμο

Εφόσον ο πελάτης της ιστοσελίδας πραγματοποιούσε την αγορά χρήση ασφαλών κωδικών πρόσβασης , του αποκαλύπτονταν τα πλήρη στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, που παρέμεναν ενεργά για 48 ώρες και στη συνέχεια κλείδωνε, ξανά.

Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ είναι οτι η τελευταία αγορά που είχε προλάβει να κανει ο 20χρονος, αφορούσε την πιστωτική κάρτα ενός Έλληνα κατοίκου Πειραιά, προχωρόντας σε αγορές τουλάχιστον 900 ευρώ.. Με τη διαφορά ότι ο νόμιμος κάτοχος της κάρτας όχι μόνο είχε άγνοια για την κλοπή, αλλά μόλις την είχε παραλάβει από την τράπεζα, κινόντας υποψίες στους αστυνομικούς πως οι Ρώσοι χάκερς έχουν καταφέρει να τα ηλεκτρονικά δεδομένα της ίδιας της τράπεζας.

 

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 35χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών