Ειδήσεις

Συμβουλές για να διοργανώσετε μία γαμήλια γιορτή στο σπίτι ή στον κήπο σας


Οι συμβουλές που σας παραθέτουμε καλύπτουν το πώς να επιλέξετε μία εταιρία catering πώς να αποφύγετε το άγχος , τις παγίδες, από πού να εξοικονομήσετε χρήματα και που δεν θα πρέπει να κάνετε τσιγκουνιές.

Πρέπει να κάνετε την γαμήλια γιορτή σας στο σπίτι;

Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά πλεονεκτήματα στο να κάνετε μία μικρή γαμήλια γιορτή στο σπίτι σας. Είναι τρομερά πιο οικονομικό από μία δεξίωση σε αίθουσα εκδηλώσεων. Όχι μόνο επειδή δεν θα χρειαστεί να κλείσετε την αίθουσα. Το φαγητό και το ποτό θα είναι  πολλές φορές οικονομικότερο και τα χρήματα θα μπορούν να διατεθούν σε έναν πολυτελή μήνα του μέλιτος ή στην αγορά ενός αυτοκινήτου. Είναι οικείο. Οι καλεσμένοι και η γιορτή θα είναι σε πιο χαλαρή ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον. Για πολλούς ανθρώπους, ένας όμορφος κήπος γύρο από μία πισίνα ή κάτω από ένα όμορφο δέντρο στην αυλή είναι ακριβώς το καλύτερο μέρος. Ανάλογα με το σπίτι και την διακόσμηση μπορεί να είναι οικεία και άνετα ή επίσημα και εκθαμβωτικά.

Πόσοι θα είναι οι καλεσμένοι σας;

Οι καλεσμένοι σας θα είναι λιγότεροι από 100; Πρόκειται για έναν μικρό γάμο. Σε αυτό το επίπεδο δεν θα χρειαστεί καν να προσλάβετε έναν διοργανωτή εκδηλώσεων. Σκεφτείτε το μέγεθος του σπιτιού σας. Υπάρχει αρκετός χώρος για να φιλοξενήσετε όλους τους καλεσμένους σας; Ο ιδανικός χώρος για 100 καλεσμένους θα πρέπει αν έχει μέγεθος 40 τετραγωνικά μέτρα. Μην ξεχάσετε ότι έχετε την επιλογή να μεταφέρετε έπιπλα από το ένα δωμάτιο στο άλλο για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο. Αν είναι απαραίτητο, επιλέξτε μία μεγαλύτερη αίθουσα.

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα από την τροφοδοσία.

Το να κάνετε την γαμήλια γιορτή σας στο σπίτι, πιθανότατα να σας εξοικονομήσει μεγάλα ποσά χρημάτων. Οι οικιακές γιορτές συχνά έχουν πιο ανεπίσημο service φαγητού. Το να σερβίρετε σε πιατέλες , το finger foodή ή, η επιλογή ενός μπουφέ μπορεί να μειώσει τον λογαριασμό σας και να κάνει επίσης το σερβίρισμα του φαγητού απλούστερο. Το υψηλής ποιότητας finger food, είναι πολύ καλύτερη ιδέα από τις φθηνές μερίδες. Θα ξοδέψετε λιγότερα χρήματα και οι καλεσμένοι σας θα απολαύσουν καλύτερο φαγητό.

 

Τι θα κάνει τη διαφορά ώστε να καταστεί η εκδήλωση με επιτυχία;

Η στάση σας. Δεν είναι οι περιστάσεις,  ούτε ο καιρός, αλλά πρόκειται για την προθυμία σας να χαλαρώσετε εκείνη  την ημέρα και να είστε χαρούμενοι. Η αλήθεια είναι ότι αν είστε αγχωμένοι και νευρικοί σχετικά με το τι θα συμβεί, θα βρείτε κάτι για να σας αγχώσει. Έτσι, δεν συμβαίνει με το άγχος; Αφήστε τα πράγματα  να κινούνται με φυσικό ρυθμό, προσλάβετε τους πιο έμπειρους, επαγγελματίες που μπορείτε να βρείτε, ακούστε τις συμβουλές τους και εμπιστευτείτε τους στο να χειριστούν ότι προκύψει. Μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε! Όσο σχεδιασμό και να κάνετε, τα πράγματα δεν θα γίνουν ακριβώς όπως θα περιμένατε, έτσι διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας. Αν κάτι πάει στραβά, ας είναι ένα μέρος  των αναμνήσεών σας και όχι το τέλος του κόσμου.

Συμβουλή για να ξεκινήσετε.

Γι ‘αυτό το μέγεθος εκδήλωσης ένας έμπειρος προμηθευτής θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το σύνολο του γάμου και να αντιμετωπίσετε λίγο πολύ οτιδήποτε πάει στραβά την μεγάλη ημέρα.

Συμβουλές για την επιλογή εταιρίας catering.

Ιδανικά θα πρέπει να έχετε δοκιμάσει το φαγητό τους, Η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι οι συστάσεις από έναν έμπιστο φίλο. Σας παραθέτουμε μερικές ερωτήσεις  που θα πρέπει να κάνετε. Πόσο καιρό λειτουργεί η επιχείρηση; Σε τι είδους φαγητό εξειδικεύονται; Οι περισσότερες εταιρίες θα σας πουν ότι μπορούν να αναλάβουν οποιαδήποτε κουζίνα εσείς επιθυμείτε. Ρωτήστε τους τι είδους μενού αναλαμβάνουν περισσότερο. Πόσους γάμους αναλαμβάνουν σε εβδομαδιαία βάση;

Αν η πρώτη σας επαφή είναι από το τηλέφωνο, πείτε τους τις βασικές λεπτομέρειες της εκδήλωσής σας, όπως τον αριθμό των καλεσμένων, την ημέρα και την ώρα και αν αυτά που θα ακούσετε σας αρέσουν κλείστε ένα ραντεβού για να συζητήσετε για την εκδήλωση. Αυτό θα σας δώσει μία ιδέα του πόσο οργανωμένοι και ευέλικτοι είναι. Αν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο στο σπίτι ή στον κήπο σας, η συνάντηση καλό θα ήταν να γίνει στο σπίτι σας. Μια εταιρία catering , θα πρέπει για οποιοδήποτε σπίτι να γνωρίζει αν υπάρχει αρκετός χώρος για τους καλεσμένους , ότι οι σκάλες είναι εύκολες στη χρήση, ότι υπάρχει πρόσβαση σε μαγειρικό εξοπλισμό και άλλα.

 

Μόλις θα έχετε απαντήσει στις ερωτήσεις της εταιρίας, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που εσείς θα πρέπει να κάνετε.

  • Πόση προετοιμασία φαγητού γίνεται εκτός; Τι δεν κάνετε στο σπίτι; Αν ένας μικρός αριθμός πιάτων αγοραστεί από κάπου αλλού θα υπάρξει πρόβλημα;
  • Παρασκευάζετε φρέσκιες σάλτσες;
  • Πού μαγειρεύετε το φαγητό; Έχετε κάποια επαγγελματική κουζίνα; Συνεργάζεστε με κάποιον που παρασκευάζει φαγητό στο σπίτι;
  • Πώς διατηρείτε το φαγητό ζεστό;
  • Πόσο εξοπλισμό θα χρειαστείτε;( ένας μικρός αριθμός είναι προειδοποιητικό σημάδι. Σημαίνει ότι το προσωπικό θα είναι υπό πίεση. Δεν το θέλετε αυτό καθώς μπορεί να έχει κακές συνέπειες.)

 

Υπάρχουν χορτοφάγοι ή άτομα με αλλεργίες ανάμεσα στους καλεσμένους σας;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την εταιρία για το αν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές διατροφικές ανάγκες. Είναι δική σας ευθύνη να ενημερώσετε διεξοδικά για το θέμα αυτό. Αν έχετε 3 χορτοφάγους στους καλεσμένους σας, πόσο αυστηροί είναι αυτοί; Όταν εμπλέκονται κρίσιμες τροφικές αλλεργίες ο προμηθευτής μπορεί να προτείνει το πρόσωπο αυτό να έχει ξεχωριστά τα πάντα.

Σερβιτόροι και υπεργολαβία.

Μερικές  εταιρίες εστίασης επιτρέπουν να προσλάβετε μόνοι σας το προσωπικό. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά να σκεφτείτε πολύ προσεκτικά πριν προχωρήσετε προς αυτή την κατεύθυνση. Παίρνετε κάποια ευθύνη πέρα από την  εταιρία τροφοδοσίας και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο. Αν κάτι πάει στραβά, θα είναι πιθανώς ένα πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ του catering και του προσωπικού. Από την άποψη της επαγγελματικής παρουσίασης, το προσωπικό της ίδιας εταιρίας catering γνωρίζει το φαγητό και θα είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις των επισκεπτών. Όχι, δεν είναι για χορτοφάγους. Ήταν μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί. Αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας εντυπωσιάζει τους επισκέπτες και είναι κάτι που αξίζει. Πολλοί επισκέπτες θα περνούν περισσότερο χρόνο μιλώντας με το προσωπικό από ό, τι θα μιλούν για τον οικοδεσπότη και την οικοδέσποινα. Πρέπει να είναι καλό.

Η επιλογή ενός φωτογράφου

Δεύτερο πιο σημαντικό πρόσωπο μετά το catering όπου και πάλι, επιλέξτε την  εμπειρία. Η λήψη φωτογραφιών σε ένα γάμο δεν είναι δουλειά για έναν ερασιτέχνη. Θα μπορούσαν να έχουν τραβήξει μερικά όμορφα πλάνα από ηλιοβασιλέματα, αλλά ο φωτογράφος του γάμου χρειάζεται καλές δεξιότητες και πρέπει να ξέρει πώς να κατευθύνει τα άτομα με γνώμονα την τέχνη, ιδιαίτερα στις ομαδικές φωτογραφίες. Αυτό το κομμάτι δεν είναι το ασφαλέστερο για την εξοικονόμηση χρημάτων. Ένας επαγγελματίας δεν θα σας απογοητεύσει. Χρησιμοποιήστε ένα ερασιτέχνη σοφέρ με όλα τα μέσα. Θα συζητήσετε με τον φωτογράφο για το ύφος των φωτογραφιών αλλά  οι αυθόρμητες λήψεις σε  όλη την εκδήλωση είναι μια καλή εναλλακτική των στυμμένων λήψεων.

Διαχείριση του χρονοδιαγράμματος του γάμου.

  • Φωτογραφίες πριν την τελετή.
  • Προσέλευση των καλεσμένων. Καλύτερα να μην σερβίρετε φαγητό ή ποτό πριν από την λήξη της τελετής διαφορετικά όλες οι φωτογραφίες σας θα περιλαμβάνουν ποτήρια με αλκοόλ.
  • Η τελετή.
  • Φωτογραφίες με το υποτιθέμενο κόψιμο της τούρτας σε περίπτωση που ο φωτογράφος πρέπει να φύγει νωρίς.
  • Ποτό πριν το δείπνο.
  • Ομιλίες .
  • Κόψιμο της τούρτας
  • Γαμήλιος χορός.
  • Πέταγμα της ανθοδέσμης.
  • Αποχώρηση νεόνυμφων.

 

Αποφεύγοντας τις παγίδες.

 

  • Πρέπει να συζητήσετε με τον υπεύθυνο του catering τι θα συμβεί αν βρέξει.
  • Ειδοποιήστε τους γείτονες ειδικά αν πρόκειται για βραδινό γάμο. Να είστε προετοιμασμένοι αν προσφερθούν να βοηθήσουν. Να έχετε έτοιμη μία πρόσκληση. Μπορούν να σας βοηθήσουν με το παρκάρισμα των καλεσμένων επιτρέποντας το παρκάρισμα στην περιοχή τους αν δεν υπάρχουν κενές θέσεις;
  • Οτιδήποτε εύθραυστο κοντά στην πίστα χορού πρέπει να μετακινηθεί.
  • Αντικείμενα αξίας κοντά στην εξώπορτα θα πρέπει να μετακινηθούν.
  • Θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα επιμεληθεί την μουσική της γιορτής. Ιδανικά όχι κάποιος έφηβος.

Διαβάστε περισσότερα για προφορές – τιμές catering delichef

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας: Όλοι στα απεργιακά μπλόκα
Επόμενο άρθρο Συναυλία και ομιλία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης