Εργαστήρια επεξεργασίας, συντήρησης και κονσερβοποίησης τροφίμων

05 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν με μεγάλη συμμετοχή τα εργαστήρια επεξεργασίας, συντήρησης και κονσερβοποίησης τροφίμων, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, στην Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Στην πρώτη συνάντηση ο εθελοντή κ. Γεράσιμος Ζαμπούνης, πρώην ελεγκτής Γεωργικών Βιομηχανιών Δ/νσης Γεωργίας Λάρισας, με πολύ παραστατικό τρόπο παρουσίασε το πώς μπορούμε να επεξεργαστούμε και να διατηρήσουμε διάφορους τύπους ελιάς στο σπίτι μας.

Οι συμμετέχοντες ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, ενημερώθηκαν βιωματικά αλλά μετέφεραν και δικές τους εμπειρίες για το πώς θα διατηρήσουν ελιές τσακιστές, ξηράλατες ή ζαρωμένες ελληνικού τύπου, ξιδάτες μαύρες, πράσινες αχάρακτες, μαύρες Καλαμών χαρακωτές και Καλαμών λαδάτες.

Οι ελιές που ετοιμάστηκαν στα εργαστήρια θα διατεθούν σε οικογένειες που στηρίζουν με το Δωρητήριο Τροφίμων οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την έντονη επιθυμία να ακολουθήσουν  και άλλα εργαστηριακά σεμινάρια για τα προϊόντα της ελληνικής γης που μπορούν να επεξεργαστούν, κονσερβοποιηθούν και συντηρηθούν σπίτι μας.

Η επιθυμία έγινε αμέσως αποδεκτή από τον κ. Γ. Ζαμπούνη και στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν σχετικά σεμινάρια- εργαστήρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα εργαστήρια αυτά εντάσσονται στην δράση « Οι Πέμπτες αλλιώς» στην Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή