Ειδήσεις

ΛΑ.Ε. : Δεν ξεχνάμε τον δολοφονημένο Αλέξη Γρηγορόπουλο


Η Λαϊκή Ενότητα τιμά τη μνήμη του συμμετέχοντας στην προσυγκέντρωση και πορεία της Τρίτης 06/12, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

8 χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, από τότε που δολοφονήθηκε ο δεκαπεντάχρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος.

8 χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που ο δολοφόνος ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε εν ψυχρώ και αφαίρεσε τη ζωή και το χαμόγελο από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, στα Εξάρχεια. Μια δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα και οδήγησε σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές εκρήξεις της νεώτερης εποχής. Το σύνθημα «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες» συμπύκνωσε με τον καλύτερο τρόπο την επίθεση του συστήματος στην κοινωνία.

Η ΛΑΕ και η νεολαία της Λαϊκής Ενότητας δεν ξεχνά.

Η Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 είναι ημέρα αντίστασης και μνήμης για όλες και όλους μας. Τα όσα ακολούθησαν, με τον ερχομό των Μνημονίων αλλά και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια σε αυτά, έδειξαν ότι η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν μια «εικόνα από το μέλλον». Σήμερα, ξαναπιάνουμε το νήμα αυτής της εξέγερσης αντιμέτωποι με το 3ο μνημόνιο, τον κυνισμό της Τρόικας, τις ατέλειωτες θυσίες στο όνομα του ευρώ και της αποπληρωμής του χρέους, την πλήρη μετάλλαξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αποτιμούμε φόρο τιμής στον δολοφονηθέντα Αλέξη, κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και το χαμόγελο του, μαζικά και ενωτικά στέλνουμε δυναμικό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα σε όσους στρέφουν τις «κάνες» των όπλων και των πολιτικών τους σε βάρος της νεολαίας και του λαού:

Η ΛΑΕ στηρίζει τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και καλεί τις νέες και τους νέους να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

Δεν ξεχνάμε τον Αλέξη – Η μνήμη του θα είναι πάντα για εμάς ζωντανή.

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει μαζί με αριστερές οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες στην προσυγκέντρωση και πορεία της Τρίτης 06/12, στις 6 μ.μ., στην πλατέια Ταχυδρομείου.

Ο αγώνας για την ανατροπή και τη νίκη συνεχίζεται!

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Σε οικονομική ασφυξία οι Περιφέρειες
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Ε.Κ.Ν.Λ για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης