Ειδήσεις

Μάξιμος : Η ασφάλεια ανεκτίμητο αγαθό που πρέπει να προστατεύσουμε


Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συναντήσεις με τους πρώην υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Νίκο Δένδια, βουλευτή Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ, και τον κ. Βασίλη Κικίλια, βουλευτή Α΄ Αθηνών και Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

Μετά τις συναντήσεις, στις οποίες υπήρξε εφ’ όλης συζήτηση για τα ζητήματα δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Είχα την ευκαιρία  στο πλαίσιο της ενημέρωσής μου για τα ζητήματα του Τομέα που μου ανέθεσε ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, να μιλήσω με δύο πολύ καλούς συναδέλφους, που βρέθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον Νίκο Δένδια και τον Βασίλη Κικίλια. Και οι δυο με πληροφόρησαν λεπτομερώς για τα φλέγοντα ζητήματα του Τομέα, ενώ μου εξέθεσαν και σκέψεις, που είναι και απόσταγμα της δικής τους εμπειρίας, και θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό.

Δυστυχώς, είναι κοινός τόπος, ότι η δημόσια τάξη στη χώρα μας έχει σοβαρά ελλείμματα, που οφείλονται σε μια σειρά από εξωγενείς και ενδογενείς αιτίες. Το πιο ανησυχητικό είναι οπωσδήποτε το αίσθημα ανασφάλειας του μέσου πολίτη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αστυνομία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάρθρωση των εστιών παρανομίας και εγκληματικής δράσης. Ωστόσο, είναι ακόμη πολλά τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Κι αυτό απαιτεί την κατάρτιση και εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που δεν θα έχει αποσπασματικό χαρακτήρα και δεν θα κάνει πουθενά εκπτώσεις χάριν οποιονδήποτε προφάσεων και δικαιολογιών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πριν την έλευση στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θυμίζω για παράδειγμα την εικόνα του κέντρου της Αθήνας που με συντονισμένες προσπάθειες είχε αλλάξει ριζικά. Ελπίζω ότι σύντομα, θα μπορέσουμε, έχοντας την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που μοναδικό γνώμονα έχει την προστασία του ανεκτίμητου αγαθού του αισθήματος ασφάλειας του απλού πολίτη, της βεβαιότητάς του ότι ζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία, που βρίσκεται πάντοτε δίπλα του, ιδιαίτερα σε κάθε δύσκολη ή έκτακτη κατάσταση».

Προηγούμενο άρθρο Τον νέο υφυπουργό Γεωργίας Β. Κόκκαλη επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Εικαστική έκθεση στη Πινακοθήκη Γόννων