Ειδήσεις

Μάξιμος : Ο ΘΕΣγάλα δείχνει το δρόμο


Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού βραβείου γεύσης από τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βράβευση του συνεταιρισμού είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας από γαλακτοπαραγωγούς που σε πείσμα των καιρών καινοτομούν σε όλη τη διαδικασία, από την παραγωγή μέχρι την διάθεση των προϊόντων τους στον καταναλωτή. Με φρέσκιες ιδέες και, όπως αποδεικνύεται, ιδιαίτερη ικανότητα διαχείρισης της παραγωγής τους, τόλμησαν στη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ένα πρωτοπόρο εγχείρημα, αυτό της διάθεσης πραγματικά φρέσκου γάλακτος από αυτόματους πωλητές, που αγκαλιάστηκε από τον μέσο καταναλωτή. Είναι από τα παραδείγματα του σύγχρονου συνεταιριστικού ‘‘επιχειρείν’’ που πρέπει να βρουν μιμητές, γιατί δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια υγιέστερη ανάπτυξη, με πολλαπλά οφέλη στον παραγωγό, στον καταναλωτή και την τοπική οικονομία.

Θα ήθελα να τους συγχαρώ και εύχομαι η προσπάθειά τους να αποτελέσει οδοδείκτη για παρόμοιες πρωτοβουλίες στον πρωτογενή τομέα, που τόσο ανάγκη έχει η ο τόπος μας».

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα : Φυσική Κατάσταση και Ποιότητα Ζωής Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων
Επόμενο άρθρο Θετικός ο απολογισμός πεπραγμένων της ΠΕΔ Θεσσαλίας