Ειδήσεις

Χαρακόπουλος στην “Παράδοση Παραλαβή” με Κεραμέως: “Σχολείο” η θητεία μου στον Τομέα Παιδείας της ΝΔ


  • Σύντομα όσα επεξεργασθήκαμε θα γίνουν κυβερνητικό έργο!

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με την νέα Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων του κόμματος κ. Νίκη Κεραμεως, στη διάρκεια της οποίας την ενημέρωσε λεπτομερώς για όλα τα θέματα του Τομέα που μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη.

Ο κ. Χαρακόπουλος, αφού παρέδωσε στην κ. Κεραμέως και τη δέσμη προτάσεων του κυβερνητικού προγράμματος που επεξεργάστηκε ο Τομέας για την Παιδεία το προηγούμενο διάστημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχοντας πλέον επωμισθεί, με απόφαση του πρόεδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, την ευθύνη της Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κρατώ τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συνεργασία με τα μέλη του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είμαι βέβαιος ότι η καλή συνάδελφος, η Νίκη Κεραμέως, θα βρει ήδη καλλιεργημένο έδαφος, για να συνεχίσει επαξίως το έργο που ξεκινήσαμε.

Θεωρώ, όμως, υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συνεργάτες του Τομέα για την πολύτιμη και ουσιαστική συνεργασία που είχαμε αυτούς τους μήνες. Πρέπει να ομολογήσω ότι όλο αυτό το διάστημα αποτέλεσε για μένα ένα πραγματικό σχολείο, καθώς μυήθηκα, στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του εκπαιδευτικού μας οικοδομήματος, μαθαίνοντας τόσο τις θετικές πλευρές του όσο και τα χρονίζοντα προβλήματα.

Η περίοδος που κληθήκαμε να αναλάβουμε αυτό το έργο ήταν όντως ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεδιπλώθηκε μια γιγαντιαία “αντιμεταρρύθμιση”, που φιλοδοξεί να ξηλώσει οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο στην εκπαίδευση. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με παγιωμένες ιδεοληψίες και άκαμπτες εμμονές, από ανθρώπους που κουβαλούν αντιλήψεις παρωχημένων εποχών. Πιστεύω ότι στο μέτρο του δυνατού για ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αποτρέψουμε δυσμενέστερες εξελίξεις και, κυρίως, να αποκαλύψουμε τους σκοπούς και τις συνέπειες των αποφάσεων της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Και θεωρώ ότι καταφέραμε πολλά. Ελπίζω σύντομα όσα έχουμε επεξεργαστεί να μπορέσουμε να τα μετουσιώσουμε σε κυβερνητικό έργο προς όφελος των παιδιών μας».

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα πικετοφορίας από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Το Επιμελητήριο Λάρισας επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Νέας Λάρισας