Ειδήσεις

Εορτάσθηκε η Είσοδος της Θεοτόκου στη Λάρισα


Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην τοπική μας Εκκλησία, η είσοδος της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Άγια των Αγίων καθώς και με πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος  χοροστάτησε την παραμονή της εορτής, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης, ομιλήσας για τα υψηλά νοήματα και τις προτυπώσεις της μεγάλης αυτής Θεομητορικής εορτής.

Ακολούθως το βράδυ τέλεσε την ιερά αγρυπνία,  για την μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον κατάμεστο από πιστούς χριστιανούς Ιερό Ναό του αγίου Νικολάου στην Λάρισα.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 προέστη της επισήμου δοξολογίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, επί τη εορτή των ενόπλεων δυνάμεων, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, ευχηθείς καλή δύναμη στον στρατό και τα σώματα ασφαλείας της ενδόξου πατρίδος μας.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση έκανε ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης για την απώλεια του πρ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου
Επόμενο άρθρο Μ. Χαρακόπουλος για διεπαγγελματική φέτας: Εθνική στρατηγική για τη φέτα και… κόκκινες γραμμές