Ειδήσεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο Σκακιού Εκπαιδευτικών στα Φάρσαλα


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ‘’Εισαγωγικό Σεμινάριο για τη Διδασκαλία του Σκακιού στο Σχολικό Πλαίσιο’’ που διοργανώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στα Φάρσαλα από την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης.

Στο σεμινάριο, που διοργανώθηκε από τη Τ.Ε.Σ.Σ.Θ., εισηγητής ήταν ο κ. Μιμίκος Στέλιος της Ε.Σ.Θ. και το παρακολούθησαν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σχολείων της περιοχής, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν το σκάκι στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, εκτός των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης, δόθηκαν σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τα τρία (3) βιβλία του μαθητή, από τη εγκεκριμένη σειρά « Ο Ζατρίκης στο Σκακιστικό Δάσος», που εκδίδεται και διανέμεται δωρεάν στα σχολεία με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Kasparov. Η Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. ευχαριστεί όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους, τον Δντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων κ. Καρρά Χρήστο για τη φιλοξενία, τους κ. Δερέκα Δήμο και κα Παύλου Βάγια για την συμβολή τους στην οργάνωση του σεμιναρίου, καθώς και  τον Σκακιστικό Σύλλογο Φαρσάλων για τη διάθεση σκακιστικού υλικού.

Προηγούμενο άρθρο Γέμισαν με τρόφιμα τα καλάθια των Ενεργών Πολιτών στο κλειστό της Νεάπολης
Επόμενο άρθρο Δήλωση έκανε ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης για την απώλεια του πρ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου