Ειδήσεις

Ο κ. Μ. Χαρακόπουλος στην εκδήλωση ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας


Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση με κυβέρνηση αριστεράς!

  • Όποτε στηθούν κάλπες η ΝΔ πρώτη δύναμη

«Όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να πιεί το πικρό ποτήρι των εκλογών τόσο περισσότερο αγγίζει η Νέα Δημοκρατία το στόχο της αυτοδυναμίας» τόνισε ο Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσορίζοντας στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας την Τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, βουλευτή Α΄ Αθηνών κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Όποτε και αν στηθούν κάλπες η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη» υποστήριξε ο κ. Χαρακόπουλος προσθέτοντας ότι «κέρδισαν τις εκλογές με ψέματα και καθημερινά βουλιάζουν στο τέλμα της αυταπάτης και της μιζέριας τους.  Μετά από σχεδόν δυο χρόνια διακυβέρνησης του ετερόκλητου κυβερνητικού σχήματος των εθνολαϊκιστών της αριστεράς και της δεξιάς, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με μόνο συνδετικό ιστό τη νομή της εξουσίας, όλοι γίναμε σοφότεροι. Μόνο που τα… δίδακτρα ήταν ακριβά: το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο 80 δισεκατομμυρίων, ενώ όπως όλα δείχνουν οδεύουμε σε τέταρτο.

Απ’ το κακό στο χειρότερο…

Σε όλους τους τομείς τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η πραγματική οικονομία καταρρέει, η ανεργία είναι σε δυσθεώρητα ύψη, οι επιχειρήσεις δραπετεύουν στη Βουλγαρία για γλιτώσουν τη φοροεπιδρομή.

Στον πρωτογενή τομέα που υπηρέτησα ως υπουργός αναπληρωτής, όλοι κατανοούν σήμερα ότι τίποτα δεν ήταν αυτονόητο. Ο ΟΓΑ καταργήθηκε, οι εισφορές τριπλασιάζονται, η φορολογία έχασε κάθε μέτρο, το αγροτικό πετρέλαιο έγινε όνειρο θερινής νυκτός, ο ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα εκτινάχθηκε από το 13 στο 24%, ο ΕΛΓΑ δεν καταβάλει στην ώρα του τις αποζημιώσεις. Για αν αποτραπούν αυτά κάποιοι έδωσαν στην κυβέρνηση Σαμαρά μάχες!

Στην παιδεία, που μέχρι χθες ήμουν Τομεάρχης της ΝΔ, επέφεραν διάλυση. Κατήργησαν τα πρότυπα σχολεία γιατί κατά τον κ. Μπαλτά “η αριστεία είναι ρετσινιά” και “η καριέρα χολέρα” σύμφωνα με τον σύμβουλο στρατηγικής του πρωθυπουργό τον γνωστό κ. Καρανίκα. Υποβάθμισαν τα ολοήμερα σχολεία, επανέφεραν τους αιώνιους φοιτητές και το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια. Είδατε τις εικόνες καταστροφής στο Πολυτεχνείο, τη βία και ανομία που επικρατεί σε άβατα όπως τα Εξάρχεια. Για τη ΝΔ η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες είναι πρώτη προτεραιότητα όπως μου είπε και ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης όταν μου πρότεινε να αναλάβω Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Δημόσια Τάξη και την Προστασία του Πολίτη. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή στη βία. Ο σεβασμό στο νόμο πρέπει να είναι καθολικός.

Ισχυρή ΝΔ

Η παράταξη αυτή μπορεί να έχει κάνει λάθη -και κάποιοι από εμάς τα καυτηριάσαμε φτάνοντας ακόμη και στο σημείο της παραίτησης από υπουργικούς θώκους. Όμως, ποτέ δεν είπε ψέματα! Από τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή που αποστρέφονταν το λαϊκισμό μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κομίζει τη Συμφωνία Αλήθειας. Και από τον Γεώργιο Ράλλη που επιχείρησε να φέρει έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό και λοιδορήθηκε για το “δεν θέλω ου”, μέχρι τον μεγάλο ευπατρίδη Ευάγγελο Αβέρωφ και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που δικαιώνεται -και αν είχαν γίνει πράξη οι αλλαγές που δεν πρόλαβε να κάνει γιατί έπεσε η κυβέρνησή του σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Και από τον λαϊκό μαχητή Μιλτιάδη Έβερτ μέχρι τον “Πρόεδρο της καρδιάς μας” Κώστα Καραμανλή που είπε την αλήθεια για την κρίση που χτύπαγε την πόρτα μας και ο λαός επέλεξε “τον κ. λεφτά υπάρχουν”. Και βεβαίως δεν ανανέωσε την εντολή στον Αντώνη Σαμαρά για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά παρασύρθηκε από το λαϊκισμό του κ. Τσίπρα.

Και σήμερα απευθυνόμαστε με την αλήθεια στον κόσμο, λέγοντας ότι έξοδος από την κρίση με κυβέρνηση αριστεράς, που ενοχοποιεί το κέρδος, την επιχειρηματική δράση δεν μπορεί να υπάρξει. Χρειάζεται μια άλλη πολιτική που πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Γιατί μόνο αυτή δημιουργεί ανάπτυξη.

Για να γίνει και πάλι ισχυρή η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή ΝΔ. Γι αυτό και καλώ όλους, ανεξάρτητα των επιλογών που έκαναν στο παρελθόν ή την πλευρά που βρέθηκαν οι παππούδες τους στον εμφύλιο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Η Ελλάδα χρειάζεται τη ΝΔ ως κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό.

Και μια και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο Χρήστος Καπετάνος, μας θύμισε τον ύμνο της ΝΔ, θα κλείσω αναφωνώντας “Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία! Να είστε καλά».

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση για ανάληψη νέων καθηκόντων έκανε ο κ. Χρ. Κέλλας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης