ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ


 Δεκαοκτώ βαρελάκια χρυσού, τα οποία σύμφωνα με ομολογία ηλικιωμένου που πρωταγωνίστησε στο αντάρτικο στα χρόνια της κατοχής φιλοδοξούν να βρουν 12 σύγχρονοι χρυσοθήρες, που επιχειρούν νόμιμη ανασκαφή, υπό το βλέμμα κρατικών υπαλλήλων οκτώ υπηρεσιών σε πολυβολείο που βρίσκεται δίπλα από τις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, πίσω από το ξενοδοχείο «Κρόνος» στον Πλαταμώνα.

 Σε άλλες περιόδους, τέτοιες ιστορίες συνήθως εξαντλούνταν σε ατελείωτες συζητήσεις στα καφενεία, όμως σήμερα σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης αρκετοί είναι αυτοί που τολμούν να ρισκάρουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μια παρέα 12 ατόμων από τη Θεσσαλονίκη, οι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» φαίνεται ότι τα έχουν πάρει πολύ σοβαρά την ιστορία που τους διηγήθηκε ηλικιωμένος φίλος τους και ακολούθησαν τη νόμιμη οδό, ξεκινώντας τις εργασίες εκσκαφής μέσα στο πολυβολείο προχθές Τρίτη.

Μέχρι αργά χθες βράδυ, «άνθρακας ο θησαυρός», ωστόσο η παρέα του Βορρά δεν χάνει το κουράγιο της και εναποθέτει τις τελευταίες της ελπίδες για σήμερα Πέμπτη, τρίτη και τελευταία μέρα της προθεσμίας που έχουν λάβει από την αρμόδια επιτροπή, μέλη της οποίας παρακολουθούν όλο το 24ώρο τα αποτελέσματα των εκσκαφών.

Όπως είναι φυσιολογικό η είδηση στον ήσυχο πλέον Πλαταμώνα έγινε γρήγορα γνωστή και αρκετοί κάτοικοι, αλλά και τουρίστες ήπιαν τον καφέ τους στη συγκεκριμένη περιοχή. Όσον αφορά στην ιστορία με τις κρυμμένες λίρες, οι χρυσοθήρες δεν λένε πολλά. Τι λέει ο θρύλος, σε ποιους ανήκε ο κρυμμένος θησαυρός, με αποτέλεσμα διάφορες ιστορίες να περιπλέκονται και το σπασμένο τηλέφωνο να έχει την τιμητική του. Αν τελικά άξιζε τον κόπο, θα το μάθουμε σήμερα. Να σημειωθεί πως αν τελικά βρεθεί ο χρυσός, τότε οι χρυσοθήρες θα λάβουν το μισό της αξίας του και το υπόλοιπο θα το καρπωθεί το κράτος. Μέχρι σήμερα τώρα καμία ανάλογη επιχείρηση δεν στέφθηκε με επιτυχία. Τουλάχιστον οι νόμιμες…

Προηγούμενο άρθρο Το ενδιαφέρον του Δήμου Λαρισαίων για τους Παιδικούς σταθμούς
Επόμενο άρθρο Νέος δρόμος προς «Αλεξανδρινή»