Ειδήσεις

Συγκέντρωση εκδήλωσης στη Πλατεία Ταχυδρομείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου


ΕΝΩΣΗ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Πάνω σε τούτη την πεσμένη πόρτα δώσαμε ξανά τον όρκο – όρκο της νιότης, της ζωής, της λευτεριάς, όρκο του ονείρου και της πράξης.

43 χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά…

Και σήμερα …

το Ψωμί λείπει από το τραπέζι για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες,

η Παιδεία για τα παιδιά μας είναι είδος πολυτελείας, εμπόρευμα για λίγους και τα παιδιά φωνάζουν: θέλουμε να μάθουμε – θέλουμε να ζήσουμε,

η Ελευθερία τους είναι η δική μας σκλαβιά και καταπίεση

Και σήμερα οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, σε καθημερινή βάση, είναι δυσβάστακτες. Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και ανασφάλεια. Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια και στην Παιδεία συνεχίζεται και είναι φανερό ότι θα ενταθεί.

Και σήμερα με αυταρχισμό και τρομοκρατία προσπαθούν να καταστείλουν κάθε κινητοποίηση που αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική και αρνείται να πληρώσει τη δική τους κρίση

43 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, το μήνυμά του είναι όσο ποτέ άλλοτε αδικαίωτο και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο.

Ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973 πρέπει να αποτελέσει ορόσημο και φωτεινό φάρο για μας σήμερα, ορμητήριο για νέους αγώνες για όλα όσα μας ανήκουν, ενάντια σ’ όλους αυτούς που μας τα στερούν.

Καλούμε τους γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικούς, τη νεολαία και τις γυναίκες, τους εργαζόμενους κι άνεργους, να συμμετέχουμε καθολικά στην εκδήλωση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου  την  Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016 στις  6μμ   στην  Πλατεία  Ταχυδρομείου της Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Προκήρυξη 5ου πανθεσσαλικού κυπέλου σύγχρονου τάβλι από τον όμιλο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία