Ειδήσεις

Στα Τρίκαλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου


Στην Πόλη των Τρικάλων μετέβη το Σάββατο το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος για να παραστεί στον Εσπερινό του Σαββάτου με αφορμή την  μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Τον κ. Ιγνάτιο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λαρίσης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Λαρίσης π. Ιγνάτιος Μουρτζανός και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου π. Βαρθολομαίος Μαργαριτόπουλος.

Στον Περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, ο κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε τον κ. Ιγνάτιο με την συνοδεία του, αλλά και τους Σεβ. Μητροπολίτες Λαγκαδά Λιτής & Ρεντίνης κ. Ιωάννη, Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, Διαυλείας κ. Αλέξιο, Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο οποίος Χοροστάτησε και κατά τον  Πανηγυρικό Εσπερινό.

Συμμετείχαν πολλοί ιερείς και διάκονοι, από πολλές Μητροπόλεις, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου, αλλά και το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρικκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσόστομος μετά το πέρας του Εσπερινού, χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και ιδιαιτέρως τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την παρουσία τους  και εν συνεχεία παρακάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, να εκφωνήσει ωφέλιμο λόγο προς τους πιστούς.

Στο τέλος ο κ. Χρυσόστομος δέχτηκε ευχές από κλήρο και λαό, ενώ μοιράστηκε και η αρτοκλασία η οποία διαβάστηκε κατά την ακολουθία του Εσπερινού.

Βόπης Αναστάσιος

Προηγούμενο άρθρο Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας
Επόμενο άρθρο ΛΑ.Ε Λάρισας : Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο