Ειδήσεις

Η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή – Συνάντηση γονέων με την Περιφερειακή Δ/ντρια


Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Λάρισας, επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ Ελένη Αναστασοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή και κυρίως για να επιβεβαιώσει γι άλλη μια φορά το αμέριστο ενδιαφέρον που η Περιφερειακή Διευθύντρια έδειξε, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, για την ίδρυση του σχολείου του ΕΕΕΕΚ.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το σχολείο, που ανήκει στο Δήμο Λαρισαίων, στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων του Δήμου Κιλελέρ, σε ένα απολύτως ακατάλληλο για τις αυξημένες ανάγκες των παιδιών, κτίριο. Η κ. Ελένη Αναστασοπούλου διαβεβαίωσε,  ότι το ζήτημα της ίδρυσης του ΕΕΕΕΚ παραμένει πρώτο στην ιεραρχία των αναγκών της ΠΔΕ. Τόνισε δε, ότι σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, το έργο έχει πάρει θέση στην τελική ευθεία προς το ΕΣΠΑ κι ελπίζει, στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων και ενεργειών, ότι η πρόταση θα  στεφθεί με επιτυχία. Για το ίδιο θέμα ο Σύλλογος θα έχει επαφές τόσο με τον Περιφερειάρχη όσο και με τον Δήμαρχο Λαρισαίων.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, η Διευθύντρια ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου ότι μέχρι στιγμής στη Θεσσαλία, έχουν γίνει 40 προσλήψεις Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και 65 προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Στο ΕΕΕΕΚ έχουν διατεθεί δυο άτομα από το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός και Φυσικοθεραπευτής.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 17χρονος για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός : Θα αφήσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του Ελληνικού λαού στο έλεος του χρόνου και του Αχελώου;