Ειδήσεις

Μάξιμος : Η Ορθοδοξία κιβωτός αγάπης και ελπίδας


Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συμμετείχε στη συνάντηση που είχε η νέα σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, κατά την οποία τον ενημέρωσαν για τον προγραμματισμό της δράσης τους.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στους ταραγμένους καιρούς που διανύουμε, τόσο εντός της πατρίδας μας όσο και στο διεθνή περίγυρο, σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαίως χωρίς πυξίδα και όραμα, η Ορθοδοξία παραμένει πάντοτε κιβωτός αγάπης και ελπίδας. Το πνεύμα της καταλαγής, της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, διέπει διαχρονικά τις ορθόδοξες αρχές, ενώ η Εκκλησία έχει αναδειχθεί ιδίως στα χρόνια της κρίσης ως τον κύριο μη κρατικό θεσμό διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Απέναντι στους κάθε είδους ανιστόρητους αναθεωρητισμούς, σε διχαστικά δόγματα, σε κηρύγματα μίσους και ολοκληρωτισμού, όπου οι θρησκευτικές αντιλήψεις γίνονται πολιτικά εργαλεία βίαιης επιβολής συμφερόντων, η Ορθοδοξία ανυψώνεται περισσότερο ως ομολογία ανοχής και αγάπης.

Μας γεμίζει χαρά και θεωρούμε ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι μέσω της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας έχει καθιερωθεί ήδη ένας συντονισμός και μια διαρκής συνεργασία βουλευτών από 27 χώρες. Για τούτο ενημέρωσα και τον Μακαριώτατο, έναν αποδεδειγμένα συνετό και σοφό ιεράρχη, για την πρόθεσή μας να αναβαθμιστεί η ΔΣΟ σε διεθνή οργανισμό. Αν αυτό επιτευχθεί είναι βέβαιο ότι και το κύρος της θα αναβαθμίσει και την αποτελεσματικότητά της θα αυξήσει».

Στη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο, εκ μέρους της ΔΣΟ, συμμετείχαν οι κ.κ.: Ανδρέας Μιχαηλίδης (επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας-βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Αμανατίδης (υφυπουργός εξωτερικών), Σταύρος Αραχωβίτης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Θανάσης Μπούρας και Μάξιμος Χαρακόπουλος (βουλευτές ΝΔ)  και ο δρ Κώστας Μυγδάλης (σύμβουλος).

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης
Επόμενο άρθρο Στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας εισέρχεται η Λάρισα