Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας της Δ/ντριας Εκπ/σης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου


Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκ/σης  κ. Ελένη Αναστασοπούλου,  είχε μια πρώτη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριο Αδάμ  σχετικά με το θέμα της Μαθητείας.

Το Προαιρετικό Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας είναι ο νέος θεσμός του ΥΠΠΕΘ που αφορά στα ΕΠΑΛ και δίνει τη δυνατότητα της ασφαλούς ένταξης των αποφοίτων  στο πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, υπό την εποπτεία του σχολείου , με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφάλιση. Στο τέλος της Μαθητείας, αποκτάται πτυχίο επιπέδου 5 με εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Ο κ. Αδάμ, ως ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της αγοράς, αναγνώρισε την ενδιαφέρουσα προοπτική του νέου θεσμού. Ενδιαφέρουσα,  τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο στον οποίο δίνεται η ευκαιρία απασχόλησης και συνεργασίας με εξειδικευμένο προσωπικό, όσο και για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στους οποίους ανοίγονται προοπτικές μελλοντικής εργασιακής απασχόλησης.

Προηγούμενο άρθρο Δ. Σιούφας : Τα αρχαία Ελληνικά και το Facebook - Σημαντική πρωτοβουλία και σε συμβολισμό και σε ουσία
Επόμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 46χρονο