Ειδήσεις

Ο Μ. Χαρακόπουλος για τη νίκη της ΔΑΚΕ δασκάλων – καθηγητών


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία συγχαίρει θερμά τη ΔΑΚΕ για την επιτυχία που σημείωσε στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ) τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το γεγονός, μάλιστα, ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, καθιστά την επιτυχία αυτή της ΔΑΚΕ ακόμη σημαντικότερη. 
Πίσω από τις βαρύγδουπες δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, τα προβλήματα διογκώνονται, η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης υποβαθμίζεται σταθερά, ενώ δεν γίνεται κανένας διάλογος με τους εμπλεκομένους φορείς και τα θεσμοθετημένα όργανα.

Ωστόσο, τα επικοινωνιακά τερτίπια της Κυβέρνησης δεν περνούν στους ανθρώπους που κατεξοχήν ανήκουν στον εκπαιδευτικό χώρο, τους νηπιαγωγούς, τους δάσκαλους και τους καθηγητές. Γιατί αυτοί γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους τις πραγματικές επιδόσεις του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τις βαθμολογούν και αναλόγως!

Το μήνυμα, επομένως, που στέλνουν οι εκπαιδευτικοί, μετά και τις αλχημείες της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στην εκπαίδευση, καλά θα κάνει να το λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της η Κυβέρνηση. Η Παιδεία είναι το μεγάλο στοίχημα και η πρόκληση του μέλλοντος αυτού του τόπου. Και πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί. Μακριά από ιδεοληψίες και τις παθογένειες του παρελθόντος». 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα Λαρισαϊκών Αγιολογικών Σπουδών
Επόμενο άρθρο Στη φυλακή δύο ιερείς για υπεξαίρεση 930.000 ευρώ