Ειδήσεις

Συμβουλές για την διαμονή στο ιδανικό Ski Chalet


Αν αναζητάτε το ιδανικό καταφύγιο για τις χειμωνιάτικες διακοπές για την οικογένειά σας ή για τους φίλους σας, τότε είναι πιθανό να δυσκολευτείτε να διαλέξετε ανάμεσα στα πανέμορφα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αράχωβα, σε ξενοδοχεία του Πηλίου, σε σαλέ στα Καλάβρυτα, ξενώνες στο Καπρπενήσι ή στην Βόρεια Ελλάδα. Πράγματι, υπάρχουν πολλά επιμέρους στοιχεία  που θα πρέπει να προβλέψετε και να φροντίσετε για αυτά. Ανάλογα με την περίσταση μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να προγραμματίσετε σωστά το ταξίδι σας. Θα πρέπει να επιλέξετε τον ιδανικό προορισμό των διακοπών σας λαμβάνοντας υπόψη τα γούστα και τις προτιμήσεις του καθενός που θα σας συνοδεύει στο ταξίδι.
Κατά τις χειμερινές διακοπές, συνήθως  οι άνθρωποι δεν περνούν όλη την ημέρα τους κάνοντας σκι. Συνήθως, οι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν σκι για δύο ή τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να περνούν το υπόλοιπο του χρόνου απολαμβάνοντας την παρέα των συντρόφων τους. Εφόσον λοιπόν θα περάσετε πιθανώς πολλές ώρες μέσα σε ένα σαλέ, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μέρος  που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το ιδανικό σαλέ για τις διακοπές σας.

Τοποθεσία

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στο βουνό είναι ότι το σαλέ τους βρίσκεται μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο. Είναι σίγουρα ταλαιπωρία να πρέπει να σηκωθείτε νωρίς, να οδηγήσετε σε επικίνδυνους ορεινούς δρόμους και να πασχίζετε να βρείτε χώρο στάθμευσης κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Όμως για όλα αυτά υπάρχει λύση. Πολλά σαλέ βρίσκονται πολύ πιο κοντά στις πίστες του σκι. Στην καλύτερη περίπτωση, βρίσκονται πάνω στο ίδιο το βουνό. Το τελεφερίκ μπορεί να απέχει μόνο μερικά μέτρα μακριά, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε χωρίς το άγχος της οδήγησης. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να έχετε πάρει μαζί σας από πριν το κολατσιό σας ή να χρειαστεί να περιμένετε σε μια μακρά ουρά στο καταφύγιο για να αγοράσετε φαγητό κατά το διάλειμμά σας, αφού μπορείτε εύκολα να «πεταχτείτε» μέχρι το σαλέ σας και να πάρετε από κει ότι χρειάζεστε.

Χώρος

Πολλά ξενοδοχεία κοντά σε δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα φιλοξενούν ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Τα δωμάτια είναι μικρά και υπάρχει μεγάλη φασαρία στους κοινόχρηστους χώρους. Αντίθετα, τα σαλέ διαθέτουν συχνά μεγάλα δωμάτια. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο άνετα, και θα σας δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε έναν πιο «ιδιωτικό» χώρο. Επιπλέον, αν ταξιδεύετε με μια μεγάλη παρέα, μπορεί να θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο χαλαρώνοντας μαζί με τους φίλους σας κατά τις βραδινές ώρες δίπλα στο τζάκι. Αν επιλέξετε να μείνετε σε ένα σαλέ, συχνά υπάρχουν μεγάλοι κοινόχρηστοι χώροι, όπου θα μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε τη συντροφιά των άλλων. Θα μπορείτε ακόμη και να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια ή να παρακολουθήσετε μια ταινία μαζί, ή να συζητήσετε στους άνετους καναπέδες του σαλονιού. Είναι σημαντικό λοιπόν να βεβαιωθείτε εκ των προτέρων ότι το σαλέ σας διαθέτει αρκετό χώρο για να μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις δραστηριότητες άνετα.

Επιμέλεια άρθρου: https://www.efzin-hotel.gr

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Δ. Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία