Ειδήσεις

Μάξιμος : Ο θεσμικός κατήφορος του κ. Φίλη


Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αποκάλυψη (tovima.gr) της επιστολής του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) κ. Νίκου Θεοτοκά προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για την άρνηση συγκρότησης και σύγκλησης του ΕΣΥΠ, προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα της εκπαίδευσης, επιβεβαιώνει με τον πλέον ηχηρό τρόπο, το θεσμικό κατήφορο της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του ΕΣΥΠ και των τριών Συμβουλίων που το συναπαρτίζουν, αντιμετωπίζονται από τον κ. Φίλη ως “Πρόεδροι διακοσμητικοί”.

Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξήγγειλε την πρόθεσή της να διεξαγάγει εθνικό διάλογο για την Παιδεία, επισήμανε την ανάγκη ο διάλογος αυτός να πραγματοποιηθεί από το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο, δηλαδή το ΕΣΥΠ. 

Δυστυχώς, ο κ. Φίλης επέλεξε να λειτουργήσει εξωθεσμικά, συστήνοντας μια σχεδόν κομματική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον κ. Λιάκο, η οποία και κατέληξε στο γνωστό πόρισμα, από το οποίο – όπως φαίνεται – επιχειρεί τώρα, μετά την απόρριψή του από την εκπαιδευτική κοινότητα, να λάβει αποστάσεις.  

Στην επιστολή – κόλαφο του κ. Θεοτοκά, καταγγέλλεται, επίσης, η άρνηση του κ. Φίλη για κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Π.Ε.) και του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Τ.Ε.), προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις για τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές Σπουδές, που έλαβαν μορφή νομοσχεδίου και για τις οποίες έχουν διατυπώσει μείζονες διαφωνίες τα Α.Ε.Ι.

Τέλος, o Πρόεδρος του ΕΣΥΠ, με αφορμή την ανακοίνωση από τον κ. Φίλη για νέο διάλογο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση -ώστε να παρακαμφθεί το πόρισμα Λιάκου- καταγγέλλει ότι, ουσιαστικά, τις αρμοδιότητες του Προέδρου του ΕΣΥΠ και των Προέδρων των τριών Συμβουλίων που το συναπαρτίζουν, τις αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Γαβρόγλου.

Κατόπιν των σοβαρών αυτών καταγγελιών, καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τον κ. Φίλη να συνέλθει, να πάψει να αντιμετωπίζει με αλαζονεία τους θεσμούς και να συγκροτήσει άμεσα, ως οφείλει, το ΕΣΥΠ».

Προηγούμενο άρθρο Κοντέινερ με υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μέλι – ρύζι – ξινόμηλα – τσάι και ρίγανη από τους Ενεργούς Πολίτες