Ειδήσεις

Στις εργασίες της ΚΗ’ Πανοθοδόξου Συνδιασκέψεως ο Μητροπολίτης Λαρίσης


Ξεκίνησαν την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 οι εργασίες της «ΚΗ’ Πανοθοδόξου Συνδιασκέψεως εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας» που φέτος λαμβάνει χώρα στην φιλόξενη Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Η Συνδιάσκεψη αυτή με την ιδιαίτερη Πανορθόδοξη απήχηση, καθόσον ασχολείται με σύγχρονα θέματα ποικιλόμορφης πλάνης, διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ευθύνη της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου.
Το γενικό θέμα είναι: “Αιρετικές και αποκρυφιστικές θεωρήσεις περί ανθρώπου και ανθρώπινα δικαιώματα”. Στις συνεδριάσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Κατά την τέλεση του αγιασμού βαρυσήμαντο μήνυμα εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων, ευχαριστώντας όλους τους σεπτούς εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών και των Ιερών Μητροπόλεων για την παρουσία τους καθώς και όλους τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής πανορθοδόξου συνδιασκέψεως.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέες σχολικές μονάδες μέσω ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος : Να προστατευθούν τα δικαιώματα των Ομογενών στη Χειμάρρα