Ειδήσεις

Μάξιμος : Oι μαθητές στα ιδιωτικά Γυμνάσια αυξήθηκαν φέτος κατά 55%


Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκτίναξη των εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία, την ώρα που το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας συρρικνώνεται, καθρεπτίζει την απαξίωση που επέφεραν οι αποφάσεις τις κυβέρνησης στη δημόσια εκπαίδευση. Τα στοιχεία για το μαθητικό δυναμικό που προέρχονται από το σύστημα MySchool του “ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” και είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι αποκαλυπτικά. Συγκεκριμένα, τη φετινή χρονιά αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών στα ιδιωτικά Γυμνάσια κατά 55% σε σχέση με πέρυσι. Από 5.912 μαθητές που φοιτούσαν το 2015 – 2016 ο αριθμός σκαρφάλωσε στους 9.189 εφέτος. Η αύξηση αυτή είναι εξίσου μοιρασμένη σε όλες τις τάξεις, γεγονός που δείχνει ότι οι γονείς προχωρούν σε μεταγραφή των παιδιών τους έχοντας αποκτήσει ιδία εικόνα της σημερινής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

Η αύξηση αυτή είναι πιο κραυγαλέα αν αναλογιστούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το 2016 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε.

Η… αλλεργική στην αριστεία Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού διάλυσε το θεσμό των προτύπων σχολείων, υποβάθμισε τα ολοήμερα σχολεία, μείωσε τις ώρες διδασκαλίας και επιχείρησε με αλχημείες να καλύψει τα κενά, ενώ ανά μήνα αλλάζει τις προϋποθέσεις προαγωγής των μαθητών, κατάφερε σε λιγότερο από δύο χρόνια διακυβέρνησης να απαξιώσει τη δημόσια εκπαίδευση, παρά την άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων μηνών.

Επιτέλους, τι άλλο χρειάζεται η Κυβέρνηση για να αντιληφθεί το αδιέξοδο των επιλογών της, των εμμονών της και της πολιτικής της ήσσονος προσπάθειας που με ζήλο ασκεί;»

Προηγούμενο άρθρο Συμβουλές για να διαλέξετε τα τέλεια νυφικά εσώρουχα
Επόμενο άρθρο Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής