Ειδήσεις

Η συνταγή για μια καλή ομιλία…Την αποκαλύπτει ο Δημήτρης Σιούφας


Τι πρέπει να έχει μια ομιλία για να ακούγεταιχωρίς να μουρμουρίζουν οι ακροατές και να λένε «άντε, τελείωνε επιτέλους»; Την απάντηση την έδωσε ο πρώην πρόεδροςτης Βουλής Δημήτρης Σιούφας σε εκδήλωση της ΓΣΕ­ΒΕΕ, που τον τίμησε για τη δημιουργία του ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων καιγενικά για το έργο του,ως υπουργού Ανάπτυξης, που στήριξε και στηρίζει τιςμικρομεσαίες μεταποιητικές, και όχι μόνο, επιχειρήσεις.

«Η ομιλία μου ακολουθεί τη συνταγή τουαείμνηστου καθηγητή και πολιτικού Αθανασί­ου Κανελλόπουλου.

Οι ομιλίεςπρέπει να μοιάζουν στις φούστες των γυναικών, να είναιτόσομακριές ώστενα καλύπτουντα απαραίτητα και τόσοκοντές ώστε να προκαλούν ενδιαφέρον»,είπε ο κ. Δημ. Σιούφαςμόλις πήρε τον λόγο καιτήρησε τη συνταγή μέχρι κεραίας.«Το έργοπου δημιουργήσαμε για εσάς ήταν οι αλλαγές: 1) στα θέματα αδειοδότησης(λειτουργίας –εγκατάστασης), 2)στα θέματα ανάπτυξης,επενδύσεων και εκσυγχρονισμού, 3)στα θέ­ματα χρηματοδοτήσεων και ευρωπαϊκών προ­γραμμάτων (ΕΣΠΑ) και 4)στα θέματα υποδομών οργάνωσης και στρατηγικής», τόνισε οκ. Δnμ. Σιούφας.

Και ανέφερε αναλυτικά μία προς μία, τις αποφάσεις που πάρθηκαντην περίοδο 2004­ – 2008 και δημιούργησαντις αναγκαίες υποδομέςστις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για ναμπορούν να είναι ανταγωνιστικές στην εισβολή των προϊόντων ­από άλλες χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, επισημαίνοντας ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απετέλεσαν, και παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση, συνεχίζουν να αποτελούν τη βάση της παραγωγικής συγκρότησης της χώρας».

Από την εφημερίδα «Το Παρόν», 30-10-2016

Προηγούμενο άρθρο Μπλόκα μετά τις γιορτές για τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με τον Συν/σμό Τυρνάβου