Ειδήσεις

Ρ. Καραλαριώτου : Να επιστραφούν τα χρήματα


Με  αφορμή την συνδιάσκεψη για τη Δια Βίου Μάθηση , στα πλαίσια της δράσης ‘’Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ‘’ ,που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ,  η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα ΡέναΚαραλαριώτουέκανε την ακόλουθη δήλωση : <Ο ΔήμοςΛαρισαίωνδιοργάνωσε στις 15- 16 Οκτωβρίου στη Λάρισασυνδιάσκεψη για τη Δια Βίου Μάθηση  , στα πλαίσια της δράσης ‘’Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΄΄ σε συνεργασία με την ιδιωτική μη  κερδοσκοπική εταιρεία<<ΕπιστημονικήΈνωσηΕκπαίδευσηςΕνήλικων>>.

Το δημοτικόσυμβούλιο με τις υπ’αριθμ 486,499,558/2016  αποφάσεις του , αποφάσισε την κάλυψη ΟΛΩΝ  των εξόδων για την παραπάνωσυνδιάσκεψη με το ποσό των 10.000ευρω και συνεπώςελεύθερηείσοδο – εγγραφή , για όλους τους Λαρισαίους  που θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν . Δεν αποφάσισεδηλαδή οποιαδήποτε πληρωμή εκ μέρους των συμμετεχόντων για την είσοδο ή εγγραφή τους στην συνδιάσκεψη .

Στο δελτίοτύπουπου εξέδωσε  όμως ο Δήμοςκαλούσε τους πολίτες να κάνουνπροεγγραφή για το συνέδριοκαταβάλλοντας το ποσό των 10ευρω!

Η δημοτική μας παράταξηυπέβαλεερώτηση στον αρμόδιοαντιδήμαρχοκ. Δεληγιάννη , στην συνεδρίαση του δημοτικούσυμβουλίου στις 25/10/2016.  Ρωτήσαμεδηλαδή: α) γιατίπλήρωσαν οι Λαρισαίοι που συμμετείχαν ενώ δεν υπήρχεανάλογηαπόφαση του ΔΣ; Β) ποιος συγκέντρωσε τα χρήματα και σε ποιο ταμείοκατατέθηκαν τα χρήματά ;

Ο κ. Δεληγιάννηςπαραδέχτηκε ότι δεν υπήρχεαπόφαση ΔΣ για την επιβολή του τέλουςκαι μας ενημέρωσε ότι τα λεφτά τα εισέπραξε ο Δήμος και τα κατέθεσε στο ταμείο της ιδιωτικής μη κερδοσκοπικήςεταιρείας με επωνυμία <<ΕπιστημονικήΈνωσηΕκπαίδευσηςΕνήλικων> ! το ποσόητανύψους2000ευρω περίπου, από όπουπληρώσανε 200 ευρώ μια καθαρίστρια για τον καθαρισμό του χώρου και με τα υπόλοιπαδημιουργήσανε ένα ταμείο για ανάγκεςπου θα προκύψουν στο μέλλον !Επισημαίνονταςταυτόχρονα ότι το ποσόείναιαστείο για να το συζητάμε !

Ο Δήμοςδηλαδήπήρετα λεφτά από τους Λαρισαίους , τα κατέθεσε σε ιδιωτικόλογαριασμό , με το σκεπτικό να έχει ένα <παράλληλο>ταμείο για μελλοντικάέξοδα !Και αναρωτιόμαστε  ? Ο δήμοςμπορεί να ελέγχει και να έχειπρόσβαση σε λογαριασμόιδιωτικήςεταιρείας ?Είναι νόμιμες , για ένα δήμο ,  τέτοιες διαδικασίες ;Είναι νόμιμο και ηθικόσε ένα συνέδριο  ο Δήμος   να καλύπτει  όλα τα έξοδα για να έχει έσοδα μια ιδιωτική εταιρεία ; Βεβαίωςγνωρίζουμε την μακροχρόνιασχέση του κ. Δεληγιάννη με τον Προέδρο της <<ΕπιστημονικήςΈνωσηςΕκπαίδευσηςΕνηλίκων> , καθώςτυγχάνει να είναι ο καθηγητής του στο διδακτορικό που εκπονεί αυτή την περίοδο και από τον οποίοβεβαίωςεξαρτάταικαι η έκβαση του . Όμως άλλο οι προσωπικέςσχέσεις και άλλο η οικονομικήδιαχείριση ενός δήμου .

Με αρμοδιότητασε θέματακοινωνικήςπολιτικής  , θα περιμέναμε από τον κ. Δεληγιάννηαντί για χρήματα, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, να φέρναντρόφιμα για το κοινωνικόπαντοπωλείο   .

Σε κάθε περίπτωση ως δημοτικήπαράταξη , απαιτούμε τηνεπιστροφή στην νομιμότητα και απαιτούμε τα χρήματα αυτά να επιστραφούν στους πολίτες της Λάρισας με τημορφήδωρεάς σε κάποιοφορέα με κοινωνικήπροσφορά όπως ο Σύλλογος ΓονέωνΚηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών ατόμων Ν. Λάρισας ή στο Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες  ο <Αριστευς> στη Γιάννουλη.

Εμείς δεν συμφωνούμε με πρακτικές<τύπου Πολάκη> ο οποίοςείχεδηλώσει ότι διατηρούσε ως Δήμαρχος δυο ταμεία , ένα άσπρο και ένα μαύρο ! Ο Δήμος συμφωνεί ;

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις ημαδαπών φυγόποινων
Επόμενο άρθρο Μάξιμος : Το έπος του ’40 πολύτιμη παρακαταθήκη που διδάσκει