Κώστας Αγοραστός: Να αρχίσει η θεώρηση των δελτίων μετακίνησης για τα ΑμεΑ

27 Οκτωβρίου 2016

Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για τη θεώρηση των δελτίων μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα Άτομα με Αναπηρία ζητά με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην καθυστέρηση του Υπουργείου να εκδώσει την σχετική εγκύκλιο με αποτέλεσμα τρεις κατηγορίες των ατόμων αυτών να μην μπορούν να θεωρήσουν τα αντίστοιχα δελτία. Δηλαδή σε όσους έληξαν τα παλιά δελτία, τους νέους δικαιούχους και όσους τα έχουν χάσει. Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς αφορά αρκετούς πολίτες. Αναλυτικά η επιστολή του Κ. Αγοραστού έχει ως εξής:

«Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών που καταφθάνουν συνεχώς στις Υπηρεσίες μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μεγάλη καθυστέρηση στην θεώρηση των Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για την περίοδο 2016-2017.  Το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που επιθυμούν να εκδώσουν Δελτίο Μετακίνησης για πρώτη φορά καθώς και όσοι δικαιούχοι  δεν μπόρεσαν να προσέλθουν το διάστημα της προηγούμενης θεώρησης και αναγκάζονται να πληρώνουν ολόκληρη την τιμή του εισιτηρίου.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της πραγματικής αδυναμίας των δικαιούχων πολιτών να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δικαιούχοι με αναπηρίες (παθολογοανατομικό  ποσοστό  αναπηρίας  67% και άνω) χρησιμοποιούν με πολύ μεγάλη συχνότητα τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να μετακινηθούν σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας για διάφορες θεραπείες κρίσιμες για την υγεία τους, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξη της θεώρησης για το έτος 2016-2017».

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC