Πρωτοσέλιδο

Εγκαινιάστηκαν το γηπέδο 5Χ5 και το νέο υπαίθριο δημοτικό θεάτρο στα Αμπελάκια


Δύο νέα έργα εγκαινιάστηκαν  στα Αμπελάκια του  Δ.Τεμπών. Συγκεκριμένα  το ανακαινισμένο  δημοτικό γηπέδο 5Χ5 και το νέο υπαίθριο δημοτικό θεάτρο στα Αμπελάκια.
Τα εγκαίνια  πραγματοποίησαν  από κοινού ο Γ.Γ Αθλητισμού κ.Ιούλιος Συναδινός, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος και  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Η έναρξη  πραγματοποιήθηκε απο την  τελετή εγκαινίων του νέου υπαίθριου  δημοτικού θεάτρου με τον καθιερωμένο αγιασμό απο τον ιερέα του χωριού πατήρ  Βασίλειο Γαλούση,ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστού.
Ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για ενα σημαντικό έργο για τον τόπο μας ,αποτελεί ενα κομμάτι ενός πλούτου δικτύου πολιτισμού  που υπαρχει στο Δήμο μας ,ειναι ενα κόμματι  σπανιας πολιτιστιστικης κληρονομιάς .
ο Περιφερειάρχης κ.Κώστας Αγοραστός μίλησε  για έργα προστιθέμενης αξίας ,καινούργιες υποδομές με ελπίδες διεξόδου .
Στο τέλος των εγκαινίων τα παιδιά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της  Μανιάρειου σχολής χορέψανε παραδοσιακούς χορούς .
Ακολούθησε η τελετή εγκαινίων στο διαμορφωμένο γήπεδο 5Χ5 με χαιρετισμό του Γ.Γ Αθλητισμού κ.Ιούλιο Συναδινό που ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών που σε γρήγορο χρονικό διάστημα κατάφεραν να υλοποιήσουν  το έργο, ακόμη ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε  και ενα νέο έργο που έχει προγραμματίστει για το 2016 που αφορά νέο γήπεδο 5Χ5 στους Γόννους,στις δηλώσεις του είπε : Δεν κάνουμε μεγάλα έργα σε μεγάλες πόλεις αλλα μικρά έργα σε μικρά χωριά με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε την κοινωνία ,προσπαθούμε να κρατήσουμε την νεολαία στον τόπο τους.
Ο Δήμαρχος Τεμπών ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα αλλα και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  που στηρίζουν  αυτές τις προσπάθειες καθώς και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τον χρόνο παράδοσης του έργου,όπως ακόμη ευχαρίστησε το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής καθώς και τον ιερέα του χωριού  Βασίλειο Γαλούση  για την παραχώρηση του χώρου ώστε να διαμορφωθεί το 5Χ5 καθώς και ο περιβάλλοντος χώρος του υπαίθριου θεάτρου.
Ο  κ.Αγοραστός ευχαρίστησε την πολιτεία και τον γενικό γραμματέα αθλητισμού  που πραγματοποιεί  τέτοιου είδους έργα,  δήλωσε οτι ειναι έργα μικρά αλλα έργα μεγάλα σε αξίες,ειναι ενα στολίδι στα Αμπελάκια ενα έργο χρήσιμο για την νεολαία,ολοι μαζι με συνεργασία θα πάμε μπροστά και θα πάμε σε καλύτερες ημέρες τον λαϊκό αθλητισμό .
Να  προστατέψετε τον χώρο   και να τον διαφυλάξετε .
Στο τέλος των εγκαινίων ακολούθησε ποδοσφαιρικός αγώνας με την νεολαία  του χωριού καθώς στον αγώνα συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κ.Συναδινός,ο Περιφερειάρχης κ.Αγοραστός,ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κολλάτος ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας  κ.Βλάγκας καθώς και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι .
Στα εγκαίνια παρεβρέθηκαν ακόμη : Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρης Τσέτσιλας ,οι αντιδήμαρχοι κ.Αχχιλέας Διψάνας ,κ.Κώστας Τσεργάς,κ.Κώστας Νταφούλης ,κ.Αστέριος Σαίτης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γεώργιος Μανώλης (επικεφαλής αντιπολίτευσης ) ,κ.Γεώργιος Νικολάου ,κα Γεωργία Τσιόπα ,κ.Βασίλης Ζάχος ,κ.Ιωάννης Βλάγκας ,  κ.Χρήστος Τσούγιας  , ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Μιχάλης Καρατέγος ,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου κ.Λάμπρος Ζάρρας ,  ο διοικητής του Α.Τ.Περιφέρειας Λάρισας  κ.Αστέριος Μπαρακόπουλος ,ο Διοικητής  του νοσοκομείου Ευαγγελισμού κ.Χρήστος Πλιάτσικας,
ο συνεργάτης του Γ.Γραμματέα αθλητισμού  κ.Τάσος Μπουτίνος,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμπελακίων κ.Σωτήρης Μιχαλάκης,η Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου,ο μηχανικός του έργου ,η τεχνική υπηρεσία του Δ.Τεμπών,πρόεδροι Συλλόγων και φορέων της ιστορικής κοινότητας Αμπελακίων καθώς και της περιοχής.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αμπελακίων κα Αναστασία Σερέτη .

Προηγούμενο άρθρο Ο Ντίνος Διαμάντος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης
Επόμενο άρθρο Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών