Ειδήσεις

Με επιτυχία μια ακόμη δράση διάθεσης προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες


Άλλη μια δράση διάθεσης προϊόντων  Χωρίς Μεσάζοντες από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία!
Η διάθεση αυτή ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους Ενεργούς Πολίτες, καθώς έγινε με τη χρήση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος παραγγελιών στο νέο μας site, και υπήρχε η εύλογη αγωνία αν θα λειτουργήσει σωστά στην πράξη. Τελικά όλα πήγαν περίφημα και αποδείχτηκε περίτρανα για άλλη μία φορά, πως οι Ενεργοί Πολίτες τα καταφέρνουν και στα δύσκολα!
Εκατοντάδες συμπολίτες μας προμηθεύθηκαν με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.
Οι παραγωγοί  κατάφεραν να διαθέσουν τη σοδειά τους κατευθείαν στους καταναλωτές, σε αμοιβαία επωφελείς τιμές και εισπράττοντας αμέσως τα χρήματά τους, πράγμα πολύ σπουδαίο ιδιαίτερα σήμερα, που η έλλειψη ρευστότητας μαστίζει την αγορά.
Το σπουδαιότερο βέβαια είναι, ότι γέμισαν τα ράφια του Δωρητηρίου Τροφίμων των Ενεργών Πολιτών, με δωρεές που πρόσφεραν οι παραγωγοί, για τις οικογένειες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα που στηρίζουν οι Εν.Πο.Λ., και που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους τις αμέσως επόμενες μέρες!
Όμως τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα γινόταν, χωρίς την καθοριστική παρουσία των εθελοντών μας! Άνθρωποι κάθε ηλικίας, επαγγέλματος και δεξιοτήτων, πιστεύοντας βαθιά στην ιδέα του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέρει ο καθένας ότι και όσο μπορεί από τον προσωπικό του χρόνο, θυσιάζει την ξεκούρασή του, «ξεβολεύεται» και συνεισφέρει με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, στο κοινό μας όραμα, που μέρα τη μέρα το κάνουμε πράξη! Είναι μια ευλογημένη κάστα ανθρώπων, που δεν αρκείται να επικρίνει μόνο τα κακώς κείμενα, αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες δράσης, για να τα αλλάξει! Είναι στην κυριολεξία Ενεργοί Πολίτες, και αποτελούν το πρότυπο και την πεμπτουσία μιας πραγματικά δημοκρατικής κοινωνίας! Τους ευχαριστούμε όλους για τη σπουδαία προσφορά τους και για το φωτεινό παράδειγμα που δίνουν και στους άλλους συμπολίτες μας! Είθε, όλοι οι Λαρισαίοι να νιώσουν κάποτε αυτό το υπέροχο συναίσθημα της ανθρωπιάς και της ψυχικής αγαλλίασης που αισθάνονται οι εθελοντές μέσα από την κοινωνική προσφορά τους! Τους αξίζει κάθε έπαινος!

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Ν. Παπαδόπουλου για τη μεταφορά εκπαιδευόμενων προς ανοιχτές δομές
Επόμενο άρθρο Εργαστήρια ζωγραφικής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας