Ειδήσεις

Δυναμική παρουσία στη Μύκονο από το Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας


Δυναμικό «παρών» έδωσε η Μικτή Χορωδία τουΜουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArteστη Μύκονο, το «νησί των ανέμων», όπου συμμετείχετο περασμένο σαββατοκύριακο 14-16 Οκτωβρίου στο1οΔιεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μυκόνου.Το φεστιβάλ χορωδιώνκρίθηκε άκρως επιτυχημένο και φιλοδοξεί να αποτελέσειένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα των Κυκλάδων. Την ευθύνη της διοργάνωσηςείχεο όμιλος για την UNESCOΠειραιώς και Νήσων και ο δήμος της Μυκόνου.

Η όμορφη αυτή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε, στο κατάμεστο από φιλόμουσους,Γρυπάρειο Πολιτιστικό ΚέντροΔήμουΜυκόνουτης χώρας του νησιού και έλαβαν μέρος οιχορωδίες: «Εμμέλεια» Πολυφωνική χορωδία Πατρών, μικτή χορωδία «Βισσάνθη» Νέας Ραιδεστού, μικτή χορωδία Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «MusicArte”, χορωδία αποφοίτων του κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, χορωδία δήμου Παραλιμνίου Κύπρου, χορωδία «Ευαγόρας»  Αμμοχώστου Κύπρου καθώς και η οικοδέσποινα χορωδία δήμου Μυκόνου.

Η μικτή χορωδία τουΜουσικού Συλλόγου ΕλασσόναςmusicArteπου ενθουσίασε με την απόδοσή της το κοινό, παρουσίασε ένα αξιόλογο και απαιτητικόπρόγραμμα με γνωστά τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία acapellaκαι συνοδεία πιάνου. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχεο μαέστρος ΚωνσταντίνοςΜάτης.

Η αποστολή του Μ.Σ. Ελασσόνας έτυχε θερμής φιλοξενίας από τους διοργανωτές του φεστιβάλ και έλαβε πρόσκληση να συμμετέχει τον προσεχή Δεκέμβριο σε χορωδιακή συνάντηση του ομίλου UNESCOστην Αθήνα.

Κατά την 3ημερη παραμονή τους στο νησίοι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα και να περιηγηθούν στα στενάκια της χώρας και των γύρω χωριών καθώς επίσης και να απολαύσουν το τελευταίο για τους περισσότερους καλοκαιρινό μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά των Κυκλάδων. Επίσης η χορωδία επισκέφτηκε και εκκλησιάστηκε στο γνωστό μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά.Η αποστολή επέστρεψε στην Ελασσόνα αργά το βράδυ της Κυριακής.

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση βιβλίου για τις επιγραφές του Άτραγα στο Διαχρονικό Μουσείο
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επίσκεψης Θανάση Πετράκου στη Λάρισα